0
12

Haartrend gespot: strobing en contouring

B
Hair

Maakt shaping deel uit van jouw dagelijkse make-uproutine? Vandaag kan je ook jouw haar optisch vervormen dankzij strobing en contouring.

Voor wie het gemist zou hebben: hair strobing en contouring zijn tegenwoordig helemaal in. Iedereen kent wel de traditionele shapingtechnieken voor het gezicht, maar die zijn er nu dus ook voor het haar. Dankzij een kleuring en snit op maat kan je jouw gezicht dus beter doen uitkomen. Deze kleurentechniek creëert extra volume in je haar en laat kleine imperfecties op je gelaat op de verdwijnen. 

Contouring

Wat contouring betreft, spelen de kappers van bijvoorbeeld L’Oréal met licht en schaduw. Ze brengen lichte en donkere nuances in het haar aan om een optisch volumineuzer effect te creëren. Aan de hand van een voorafgaande diagnose wordt jouw gezichtsvorm bepaald om vervolgens de bijpassende contouring op jouw kapsel toe te passen.

12-cheek_strobe_after
12
Foto © L'oreal
itlooks_blonde
12
Foto © L'oreal
itlooks_brune
12
Foto © L'oreal

Lichte tinten

Als je voor lichte tinten kiest, dan wordt jouw haarbos volumineuzer, wordt jouw gezicht langwerpiger en verdoezel je de foutjes op je gelaat. Daarnaast zorgen lichte tinten ook voor een luchtig gevoel.

Donkere tinten

Donkere tinten creëren dan weer een massieve indruk en zorgen voor diepte in jouw kapsel. Jouw hoog voorhoofd wordt kleiner en je lichte ogen vallen extra op.

Ovaal/langwerpig gelaat

Als de lengte ongeveer de helft langer is dan de breedte dan heb jij een ovaal/langwerpig gelaat. De kleurspecialisten zullen jouw gezicht in dit geval ‘inkorten’ om meer evenwicht te creëren. Op deze manier krijg je een ronder optisch effect.

avap2
12
Foto © L'oreal

vierkant/rond gelaat

Bij een vierkant/rond gezicht beschik je over ongeveer dezelfde lengte als breedte. Het komt vaak voor dat de hoekige vormen zoals het de kaaklijn en het voorhoofd zeer uitgesproken zijn. Met behulp van contouring zal je deze opvallende kenmerken wegwerken. 

hair_contouring_round_loreal
12
Foto © L'oreal

hartvormig gelaat

Een hartvormig gezicht bestaat uit een groot voorhoofd in vergelijking met de onderkant van je gezicht. Meestal gaat dit gepaard met een puntige kin. Om de balans in jouw gelaat te herstellen zal de kleurenspecialist de vorm van jouw kin verzachten. 

alice-2-1
12
Foto © L'oreal

Strobing

Anders dan bij contouring, waar de kleuren centraal staan, wordt er bij strobing gespeeld met reliëf. Op een subtiele manier ontwikkelde L’Oréal een samenspel tussen snit en kleur. Zo leggen kleurspecialisten accenten in bepaalde zones van het haar om een zo natuurlijk mogelijk kapsel te creëren met een 3D-effect. Alle haartypes krijgen dankzij strobing een extra dimensie.

01-jaw_strobe_pose
12
Foto © L'oreal
07-eye_strobe_pose
12
Foto © L'oreal

Goed om weten

Door highlights in bepaalde zones van je kapsel toe te voegen, wordt de aandacht naar die lokken verschoven. Bovendien accentueert strobing het volume van jouw haar op een bescheiden manier.

02-jaw_strobe_avant
12
Foto © L'oreal
04-full_strobe_pose
12
Foto © L'oreal
08-eye_strobe_avant
12
Foto © L'oreal

Wil jij jouw haar een tikkeltje persoonlijker maken maar wil je geen drastische verandering ondergaan? Test dan zeker deze nieuwe rage!

12.03.2017
Geschreven door Tina Somers
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten