0
Beauty Favorite: Grown Alchemist Shampoo & Conditioner
3

Grown Alchemist Shampoo & Conditioner

B
Hair

'No Poo' of shampoo afzweren voor zacht en glanzend haar bleek een stap te ver. Maar de shampoo en conditioner van Grown Alchemist reinigen in alle zachtheid. Het beste van twee werelden.

Wie mij een beetje kent, weet dat ik op beautyvlak eigenlijk redelijk low maintenance ben. Ik ben graag op de hoogte van de nieuwste trends, test met veel plezier allerlei soorten beautyproducten voor jullie én mezelf uit, ben absoluut een beauty junkie te noemen, maar houd het eigenlijk toch graag low key.

Wat mijn haar betreft, heb ik wel makkelijk spreken, dat moet ik toegeven: ik ben gezegend met een weelderige, gezonde Aziatische haardos. Haardrogers, krultangen, steampods en/of stylingproducten zijn dus overbodig: het enige wat ik echt gebruik is shampoo, conditioner en af en toe een paar druppels haarolie.

Toen de No Poo-beweging opkwam, was ik een gewillig proefkonijn, want glanzende lokken voor letterlijk géén geld, en dat op een ecologisch verantwoorde manier, dat klonk haast te mooi om waar te zijn, niet? Wel, dat was het ook. Toegegeven, na een vreselijke aanpassingsperiode van vettige hoofdhuid en smoezelige lokken, ben je af van de siliconenbuild-up in je haar en begint je hoofdhuid zelf ook minder talg aan te maken. Gevolg: glanzende lokken zoals je ze nog nooit gezien hebt.

Beauty Favorite: Grown Alchemist Shampoo & Conditioner
3
Foto © Grown Alchemist

Maar er is iets aan uit de douche stappen zonder heerlijk geurende, versgewassen lokken dat je een heel vuil, ongewassen gevoel geeft, ook al ziet en voelt je haar er perfect normaal - wat zeg ik, stralend! - uit. Na mijn korte flirt met No Poo (strategisch gepland in de blokperiode voor de examens, wat op zich niet eens zoveel verschilde van de jaren ervoor), snakte ik dus al snel terug naar shampoo en conditioner. Once a beauty junkie, always a beauty junkie.

Mijn laatste crush op haarvlak is de Damask Rose, Black Pepper & Sage Shampoo en de Damask Rose, Chamomile & Lavender Stem Conditioner, beiden van Grown Alchemist.

Hun gezichtsolie was zo’n schot in de roos dat ik benieuwd was naar meer, en het resultaat ontgoochelde niet. Bovendien zorgen de apothekerachtige bruine pompflessen voor een instant Instagram-worthy bad.

De ingrediëntenlijst is indrukwekkend clean, enkel écht natuurlijke ingrediënten. ‘Natuurlijk’ is in dit geval geen marketing gimmick of lege verkoopstruc. Geen sulfaten dus (lees: geen schuim), en dat is wennen. Zo is het bijvoorbeeld moeilijk om te bepalen of je alle shampoo wel hebt uitgespoeld, voelt het inmasseren vreemd aan en heb je soms de indruk dat je lokken niet helemaal proper zijn. Niets is echter minder waar. De geur van rozenwater, salie en lavendel zorgt voor de welriekende lokken die ik bij mijn No Poo-avontuur miste.

Beauty Favorite: Grown Alchemist Shampoo & Conditioner
3
Foto © Grown Alchemist

Als je echt een schuimjunkie bent, probeer dan eens 2 shampoobeurten na elkaar: je zult zien dat het de 2de keer wel schuimt, vraag me niet waarom. Ook al is 1 wasbeurt zeker voldoende om je haar te reinigen. Let wel: als je van een siliconenshampoo komt, zal je ook hier een iets minder aangename aanpassingsperiode moeten doorlopen, maar wie mooi wil zijn moet - even - lijden.

Na een aanpassingsperiode van een dikke week (mijn vorige shampoo was al siliconenvrij) zijn mijn lokken nu heerlijk zacht en glanzend! Zonder fake, glibberig siliconengevoel als ze nat zijn, heeft mijn haar ook iets meer volume dan anders en kreeg mijn bad een esthetische update. Mijn hoofdhuid maakt ook duidelijk minder talg aan, waardoor mijn haren nu een dag langer zonder wasbeurt kunnen!

Kortom: Grown Alchemists Shampoo & Conditioner vergen enige gewenning, maar combineren de natuurlijk zachte en glanzende lokken van geen shampoo gebruiken met het frisse, versgewassen, welriekende gevoel na een goede shampoobeurt. Win-win!

27.11.2015
Geschreven door Kora-Lee Lust
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten