0
Delphin & Emerence: het Belgische antwoord op Mason Pearson
5

Delphin & Emerence: het Belgische antwoord op Mason Pearson

B
Hair

Lies Helsloot van het Belgische Delphin & Emerence is vastbesloten om België officieel op de beautykaart te zetten met haar revolutionaire haarborstel. 

Toen Belmodo back in February in het stuk ‘Dit wist je nog niet over je Mason Pearson-borstel’ voorzichtig claimde dat de haarborstels van Mason Pearson de beste ter wereld waren, gaven jullie, onze savvy lezers, ons volledig gelijk. 

De verhalen  achter de borstels waren telkens heel verschillend, maar over een ding was iedereen het eens: dat Mason Pearson-borstels echte toppers zijn. 

Hoewel, iedereen… Lies Helsloot lachte bij het lezen van ons stuk stiekem in haar vuistje. Zij had op dat moment namelijk net haar eigen haarborstellijn Delphin & Emerence op de markt gebracht, en is vastbesloten om België ermee officieel op de beautykaart te zetten. Dat kan tellen als statement! 

Delphin & Emerence: het Belgische antwoord op Mason Pearson
5
Foto © Delphin & Emerence

Het meisje met het lange haar

Je hoeft maar 5 minuten met Lies Helsloot te praten om de drijfveer achter die uitspraak te achterhalen: al sinds ze een meter groot was, is Lies gepassioneerd door haar. Als kind stond ze bekend als ‘het meisje met het lange haar’ en bij het opgroeien bleef haar lange, gezonde haarbos haar handelsmerk. 

Toen ze aan haar zwangerschap niet alleen een baby, maar ook droog, dun en breekbaar haar overhield, besefte Lies dat we een gezond haarbos te vaak als vanzelfsprekend beschouwen. Omdat dokters haar haarklachten niet altijd serieus namen, besloot Lies zelf op onderzoek uit te gaan. Wat begon als een eenvoudige queeste naar gezonder haar, eindigde met een eigen haarborstellijn én een boek

In Het complete boek over haar: in drie stappen naar gezond haar bundelt Lies alles wat ze leerde toen ze zich begon te verdiepen in de gezondheid van haar haar. Door te praten met experten en verschillende wetenschappelijke onderzoeken te bestuderen, leerde Lies dat er drie factoren zijn die invloed uitoefenen op de gezondheid van je haar: je voeding, je verzorging en stress

Voeg aan het ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’-citaat dus gerust ‘met gezond haar’ toe, want de drie zijn nauw verbonden! 

Delphin & Emerence

Toen Lies haar aandacht vestigde op de tweede pijler van gezond haar, de verzorgingspijler, dacht ze meteen aan shampoo, conditioner en haarmaskers, maar iets later realiseerde ze zich dat ook de borstel waarmee je je haar kamt het verschil kan maken. Het geluk stond aan haar zijde toen ze ontdekte dat er zich een steengoede borstelfabriek (spoiler: het is bovendien de énige borstelfabriek in de Benelux!) op Belgische bodem bevond én dat de fabrikant graag met Lies wilde samenwerken om dé ultieme Belgische haarborstel op de markt te brengen. 

De ambitie van Lies vatte meteen vuur, en na lang testen en veel wikken en wegen waren de Belgische borstels van Delphin & Emerence een feit. Hoewel wij ze graag ‘het Belgische antwoord op Mason Pearson’ noemen, heeft Lies Helsloot het liever over ‘A brush to heal your hair’. We leggen onze Mason Pearson alvast eens naast zijn Belgische zusje voor een vergelijkende studie. 

Terwijl Mason Pearson een herkenbaar rood-zwart uiterlijk heeft, koos Lies bij Delphin & Emerence voor een blauw rubberen kussen in een fijn walnotenhouten handvat. Het moderne logo van het merk werd in het hout gegraveerd. 

In het kussen van natuurlijke rubber steken ook natuurlijke haren. Die zorgen ervoor dat je haar optimaal ontward wordt én ze stimuleren je hoofdhuid. Lies Helsloot is een fervente voorstander van deze microsimulatie: door je haar te kammen komt de natuurlijke talg van je huid vrij in de juiste verhouding, en die houdt/maakt je haar (weer) gezond. Dat betekent dat ook mensen met krullen er baat bij kunnen hebben om dagelijks hun haren te borstelen! 

Delphin & Emerence: het Belgische antwoord op Mason Pearson
5
Foto © Delphin & Emerence

De krullenbollen onder ons grijpen hiervoor beter niet naar de borstels van hun platharige medemens: voor elk type haar en elke soort knoop waarmee je kampt bestaat er een geschikte Delphin & Emerence-borstel!

Heb je weinig knopen en fijn tot normaal haar, ga dan voor de Apple Blossom – Soft Care.
Heb je dik haar met krullen, dan is de Magnolia Blossom – Strong Care iets voor jou.

Heb je veel last van knopen en fijn tot normaal haar, kies dan de Mistletoe – Tangle Power Soft.
Gezegend met dik haar met krullen, of een afrokapsel? Voor jou is de Blackthorn – Tangle Power Strong ideaal.

Heb je een extreem gevoelige hoofdhuid, huidproblemen of herstel je van een chemokuur? Kies dan voor de Peach Blossom – Delicately Soft-borstel.

Delphin & Emerence: het Belgische antwoord op Mason Pearson
5
Foto © Delphin & Emerence
Delphin & Emerence: het Belgische antwoord op Mason Pearson
5
Foto © Delphin & Emerence

Ik zal het maar toegeven: I’m an Apple Blossom girl en ik kon het niet laten om mijn Delphin & Emerence-borstel nog een allerlaatste keer te vergelijken met mijn Mason Pearson-borstel. Nadat ik mijn haren netjes over de linker- en rechterzijde van mijn hoofd verdeelde, onderwierp ik beide borstels aan de ultieme borsteltest

Het resultaat? De kant die ik met mijn Mason Pearson geborsteld had voelde glad en knooploos aan terwijl de kant waar ik met Delphin & Emerence borstelde iets dikker stond. Toen ik met mijn hand door mijn haar ging, voelde ik echter hoe zacht en gevoed die ‘dikke’ kant aanvoelde: alsof er een satijnen laagje over mijn haren was gelegd. Ik draag mijn zijdezachte Delphin & Emerence-coupe alvast met trots, nu nog de rest van de wereld!

Move over Mason Pearson, here comes Delphin & Emerence

11.06.2017
Geschreven door Yasmine De Wilde
Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten