0
Bescherm ook je haar tegen de zon
6

Bescherm ook je haar tegen de zon

B
Hair

Ondertussen weet iedereen dat zonnecrème een must is tijdens de zomer. Je haar krijgt het echter ook zwaar te verduren door de hitte en UV-stralen. Maar geen paniek, want je kan ook je haar beschermen tegen de zon.

Zonlicht kan niet alleen je huid beschadigen en uitdrogen, maar ook je haar. Daardoor kan je haar kleur verliezen, iets waar gekleurd en/of gebleekt haar nog gevoeliger voor is. Hoewel je het misschien leuk vindt dat er wat kleurschakering komt in je haar tijdens de zomer, is het wel een teken dat je lokken beschadiging oplopen door de zon.

Heel wat onder ons gaan het haar vaker wassen en nabehandelen met conditioner als het uitgedroogd raakt tijdens de zomer, maar eigenlijk heeft dat een averechts effect. Het is beter om je haar om de twee of drie dagen te wassen, en daarbij een voedende shampoo en conditioner te gebruiken. Was je je haar toch liever dagelijks tijdens de warme maanden, gebruik dan om de andere dag enkel conditioner en spoel goed uit. Een andere optie is om tussen wasbeurten door droogshampoo te gebruiken.

Gelukkig zijn er ook verzorgingsproducten die speciaal ontwikkeld zijn om je haar te beschermen tegen te zon, of om het te herstellen nadat het schade heeft opgelopen.

Bescherm ook je haar tegen de zon
6
Foto © Clarins

De Sunscreen Care Oil Spray SPF30 van Clarins is een zonneolie die zowel je haar als je huid beschermt tegen UV-beschadiging en uitdroging. Two birds, one stone. Bovendien is het geschikt voor alle huidtypen en beschermt het je haar en huid niet alleen, het voedt het haar ook. Een leuke bonus is dat dit product meteen ook een extra glans geeft aan je haar! 

Bescherm ook je haar tegen de zon
6
Foto © Look Fantastic/Paul Mitchell

De Sun Shield Conditioning Spray van Paul Mitchell is geschikt voor alle haartypen en is helemaal perfect voor mensen met gekleurd, droog of beschadigd haar. Deze spray beschermt je lokken tegen UV-stralen, behoudt je haarkleur én maakt je haar instant zacht en glanzend.

Bescherm ook je haar tegen de zon
6
Foto © Aveda

Ook Aveda heeft een spray om je haar te beschermen. De Sun Care Protective Hair Veil is een hair mist die UVA- en UVB-filters bevat om je haar te beschermen tegen beschadiging en uitdroging. Bovendien is de spray waterresistent, dus wie graag een duikje neemt, hoeft zich geen zorgen te maken! 

Bescherm ook je haar tegen de zon
6
Foto © Wella

Wella heeft een hele lijn sun protection producten om jouw haar optimaal te beschermen en te herstellen tijdens de zomer. Het bestaat uit: een hair & body shampoo die alle restjes van zand, chloor en zonnecrème verwijdert en het haar rehydrateert; een herstellende conditioner voor haar dat zonneschade heeft opgelopen; een voedende hair & skin crème die huid en haar kalmeert en hydrateert na blootstelling aan de zon; een beschermende spray die UV-schade voorkomt en het haar zacht maakt, en een beschermende crème met hetzelfde effect.

Bescherm ook je haar tegen de zon
6
Foto © System Professional

Ook System Professional, een professioneel haarverzorgingsmerk dat je kan kopen bij de kapper, heeft een lijn van vijf producten om je lokken te beschermen en te herstellen voor, tijdens en na het zonnen! De Solar-reeks bevat een hair & body shampoo en hydro-repair conditioner voor rehydratatie, een olie die keratine bevat om je haar tegen UV te beschermen, de solar cream die je haar voedt én beschermt, en een waterbestendige heliospray met UV-bescherming.

Niets is beter dan gezonde en glanzende lokken tijdens de zomer, toch?

09.04.2017
Geschreven door Johanna Linsingh
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten