0
Last van hooikoorts? Ontdek onze tips
1

Beautytips voor mensen met allergieën

B
Hair / Make-up / Skin care

De lente is in het land en daarmee is ook het pollenseizoen van start gegaan.

Dit wil met andere woorden zeggen dat voor mensen met hooikoorts de hel is aangebroken. Lopende neuzen, jeukende ogen en niesbuien … plezant is anders. Voor de beautyliefhebbers onder ons is nog een extra zorg van toepassing: hoe kan jij er, in deze situatie toch nog stralend uitzien? Enkele tips en tricks!

Big hair, don't care

Wanneer je last hebt van je allergie is de kans groot dat je gezicht er vrij rood en gezwollen zal uitzien. Steil haar zal ervoor zorgen dat de aandacht naar je gezicht zal worden getrokken, iets wat je op dit moment liever vermijd. Door voor een wilde bos krullen te kiezen, zal je gezicht veel kleiner ogen! Wanneer je je mateloos irriteert aan haar dat in je gezicht hangt, kan je gaan voor een banana bun of messy paardenstaart. Vertrouw ons, your hair will do the trick.

S.O.S jeukende ogen

Het accentueren van je ogen mag niet ontbreken, in welke situatie dan ook. Vorige week vertelde we je nog dat waterproof mascara een must is tijdens de warme dagen, maar ook voor mensen met een allergie mag deze niet in je beautycase ontbreken. Wanneer je last hebt van jeukende ogen heb je de neiging af en toe te wrijven wat als snel kan zorgen voor het panda-effect. Herinner jij je nog Bill van Tokio Hotel? Zo willen wij er liever niet uitzien.

Tip van een kenner: Eline De Munck raadt aan een bril te dragen i.p.v. lenzen, zo zorg je ervoor dat je ogen zeker niet ontstoken raken bij het regelmatig wrijven.

Hydrateren

Wanneer je 24/7 loopt te snotteren en je 100 keer per dag moet niezen zal je huid er rood en geïrriteerd uitzien. Daarom is het belangrijk dat je blijft hydrateren om de rode plekken te verminderen en je huid te verzorgen.

Fake it 'till you make it

En als de hydraterende crème niet helpt, is er nog altijd ons geheime wapen: make-up. Een groene concealer is perfect om de roodheid te verbergen en een foundation zal ervoor zorgen dat niemand je rode gezicht opmerkt.

Een klein lenzenpotje is trouwens ideaal om een toefje make-up mee te nemen in je handtas #lifehack!

Hopelijk maken deze tips je hooikoorts net iets meer dragelijk, gezondheid!

19.01.2019
Geschreven door Rubylie Van Loo
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten