0
Beauty fails en hoe je ze kan rechtzetten
1

Beauty fails en hoe je ze kan rechtzetten

B
Hair / Make-up / Skin care

Beauty fails zijn van alle tijden. Daarom hebben wij voor jou de grootse beautyblunders en hoe je ze kan vermijden op een rijtje gezet. 

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, in je hoofd lijkt het een fantastisch idee, maar het resultaat is toch niet helemaal wat je had verwacht. Met de opkomst van vloggers (video bloggers) zijn beautyblunders niet meer weg te denken. Ze willen hun volgers graag laten zien hoe je de perfecte wenkbrauwen kan krijgen, of hoe je door middel van een klein shotglaasje je lippen zo voluptueus mogelijk kan maken als die van social media queen Kylie Jenner. Soms gaat het jammer genoeg fout...

Je epileert je wenkbrauwen net iets meer dan nodig

Wenkbrauwen epileren is een risky job. Zo moeten ze perfect symmetrisch zijn (of toch zo goed mogelijk zodat het van op afstand niet opvalt), ze mogen niet te dun zijn en één haartje te veel uittrekken kan je hele look volledig verpesten.

De beste tips die wij jou kunnen meegeven zijn:

 • Epileer nooit bovenaan, maar enkel aan de onderkant van je wenkbrauw. Zo voorkom je dat je wenkbrauwen te dun worden en kan je de vorm beter aanpassen.
 • Ga voor je eerste epilatie langs bij een schoonheidssalon, zij gaan je wenkbrauwen perfect vormgeven zodat je het later zelf in dezelfde vorm kan epileren.
 • Trek elk haartje met voorzichtigheid uit. Kijk goed welk haartje je kan uittrekken en welk niet en voorkom dat je wenkbrauwen niet symmetrisch zijn.
 • Gebruik een wenkbrauw potlood. Wenkbrauw potloden zijn a gift from heaven om je wenkbrauwen net dat ietsje meer te geven. Kleur ze wat bij om ze voller te maken en meer vorm te geven. Doe het wel met mate! Een opgetekende wenkbrauw vermijd je dus beter.

Van blond naar paars of volledig kaal

Blond haar is iets waar veel vrouwen van dromen, gelukkig bestaat er voor zwart- en bruinharigen zoiets als haarkleuring. Mooie gouden lokken kan je bekomen door even bij de kapper langs te gaan of het helemaal zelf te doen, het is nog nooit zo makkelijk geweest, maar soms gaat het mis. Haarkleuringen blijven altijd een risico omdat je werkt met chemische producten die je haar kunnen beschadigen, zo kan je haar bijvoorbeeld paars worden of krijg je brandwonden en haarverlies tot gevolg. Geen pretje dus.

 • Vraag bij de kapper of er ammoniak in de kleuring zit. Dit is namelijk een erg beschadigend product dat je haar dunner maakt waardoor het sneller afbreekt.
 • Vraag aan je kapper om Olaplex te gebruiken. Olaplex is een product speciaal ontwikkeld voor kleuringen en zorgt ervoor dat je haar minder afziet van de chemische producten.
 • Probeer hitte te vermijden! Gekleurd haar is brozer en moet met meer zorg behandeld worden. Zet je haardroger op lauw of koude lucht en zet hem niet te hard. Droog je haar van boven naar onder om gespleten punten te vermijden.
 • Gebruik niet te veel shampoo. Gekleurd haar is van nature minder snel vettig, dus het moet ook minder gewassen worden. Je haar geeft natuurlijke oliën af die je haar beschermen en dat geeft het die vettige look. Te veel shampoo maakt je haar droger waardoor het brozer wordt.
 • Gebruik een conditioner of olie voor je haar en breng af en toe een masker op je haar aan.

Vollere lippen

Wie van nature mooie volle lippen heeft, mag zich gelukkig prijzen want niet iedereen is met zo veel geluk geboren. Er zijn natuurlijk wel alternatieven om voluptueuze lippen te creëren. Misschien heb je het al zien passeren op je tijdlijn: de video’s van vloggers die met een shotglaasje hun lippen dikker maken om ze te laten lijken op die van Kylie Jenner, maar daar niet volledig in slagen.

Wij hebben enkele alternatieven voor je opgesomd.

 • Gebruik een tandenborstel! Borstel je lippen zachtjes met een tandenborstel om je bloeddoorstroming te bevorderen. Het verwijdert de dode huidcellen en maakt je lippen voller en roder van kleur.
 • Gebruik lippenbalsem. Je lippen worden de hele dag door blootgesteld aan de effecten van buitenaf dus ze kunnen de extra zorg wel gebruiken. Je lippen worden er daarnaast ook extra zacht van!
 • Scrub je lippen. Scrubben heeft hetzelfde effect al een tandenborstel, maar het is net iets zachter voor je lippen. Je kan zelf thuis een scrub maken, of eentje kopen bij de drogisterij.
 • Make-up! Laat je lippen voller lijken door met een lippotlood eerst je lippen te contouren.

Blackheads be gone!

Er bestaan verschillende maskers en middeltjes om je mee-eters kwijt te raken, maar eentje in het bijzonder is nu heel populair op sociale media. De Black head pore strip wordt door vloggers uitgetest op Youtube, met alle (grappige) gevolgen van dien. Uitslag, rode huid, het masker er niet meer afkrijgen… Het zijn maar enkele voorbeelden van wat er kan misgaan.

Onze tips voor die mee-eters weg te krijgen!

 • Was voor je gaat slapen je gezicht met lauw water.
 • Gebruik een scrub op basis van natuurlijke producten om de huid zo weinig mogelijk te beschadigen.
 • Breng een hydraterende crème aan ’s ochtends. Je huid krijgt door de dag veel te verduren dus een goede basis als bescherming is een must!
 • Als je blackheads op je neus hebt, kan je een maskertje gebruiken, maar zorg er wel voor dat dit een is van bij een apotheker of drogisterij. Als je eentje online koopt voor een spotgoedkope prijs, weet je niet altijd wat er allemaal in zit.
 • Nooit blackheads uitduwen! Probeer nooit zelf je mee-eters uit te duwen. Zo beschadig je de huid nog meer en kan je rode plekken krijgen op de plaats waar je geduwd hebt.
 • Ga langs bij een huidspecialist wanneer je huid too much to handle wordt.

Stijlen gone wrong

Je haar goed stijlen is een hele klus. We weten dat stijlen slecht is voor het haar, maar als je die onhandelbare krullen eens in bedwang wil krijgen, zit er meestal niets anders op. Er zijn ontelbare video’s te vinden met tips en tricks om je haar goed te stijlen en wat je nog allemaal kan doen met een doodgewone stijltang, maar voor velen kan het na jaren gebruik nog steeds eens fout lopen.

Het mag dan wel een hele opdracht zijn voor sommigen, wij hebben enkele tips voor je opgesomd om het stijlen wat makkelijker te maken!

 • Droog je haar eerst met een haardroger om het zo al wat stijl te maken. Zo heb je minder werk wanneer je aan het grote werk moet beginnen.
 • Gebruik een hittespray. We benadrukken het nog eens, maar een hittespray is een must als je een stijltang of haardroger gebruikt! Je kan deze sprays vinden bij de drogisterij of bij de kapper.
 • Zorg ervoor dat je haar goed droog is! De eerste regel van stijlen: nooit op nat haar stijlen. Als je haar nat is en je er nadien hitte op zet, wordt het extra broos en breekt het veel makkelijker af.
 • Probeer te investeren in een goede stijltang die je haar zo weinig mogelijk beschadigt. Kijk ook naar de temperatuur, die mag niet te heet staan. Hoe heter, hoe slechter voor het haar!

De schaar is niet jouw vriend

Sommige mensen gaan niet graag naar de kapper of vinden het te duur voor een simpele knipbeurt. Je kan thuis via DIY-video’s zelf je haar knippen in de vorm en stijl die jij wilt. Jammer genoeg, gaat het daar ook weer meerdere keren mis. Een pony knippen lijkt misschien wel makkelijk, het blijft voor velen toch een moeilijke opdracht! 

De video die velen een lelijke scheve pony heeft bespaard is deze. Vloggers op Youtube die de video nauwgezet volgen, krijgen een mooie pony en besparen zichzelf de schaamte van een driehoekvormige froufrou.

29.03.2017
Geschreven door Cheyenne Curé
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten