0
4

5 gewoontes die je haardos tegen winterkou beschermen

B
Hair

23.11.2018
Geschreven door Isabelle Deleye

Winterse dagen vragen om een aangepaste haarverzorging. Teveel wind en regen komt geen enkele haardos ten goede. Tenzij je anticipeert met een aangepaste haarverzorging. Wij zochten voor jou producten en tips die je haren zo goed mogelijk beschermen tegen de barre weersomstandigheden. 

GLANZEND, GEZOND HAAR

Behalve je huid, weet ook je haardos een goede bescherming tegen de dalende temperaturen te appreciëren. Het is geen evidente taak om de zachtheid en de glans van je lokken te behouden als ze worden blootgesteld aan een striemende vrieskou. Wij zetten daarom enkele tips en producten op een rij die je ook op winterdagen mooie lokken zullen bezorgen. 

1. Was je haar minder

Wie haar kapsel dagelijks wast, zorgt ervoor dat het nog meer uitdroogt. Probeer dus om je haar om de twee of drie dagen te wassen. Een goedbedoelde raad die je vermoedelijk al meerdere keren om de oren geslagen werd. Maar hoe verschijn je dan nog deftig op je werk? 

Wij hebben geen gouden tip voor jou in petto. Je zal – net als iedereen – door een aanpassingsperiode moeten. Is je haar echt op het randje van sociaal aanvaardbaar? Leg dan een losse vlecht in je haar of steek het in een hoge dot.

2. Gebruik de Philips StyleCare Essential warmteborstel

Of je haren gekruld of steil zijn, is een kwestie van chemie. Tijdens de wintermaanden hebben velen last van kroezend haar, ook zij die gezegend zijn met een haardos die in de zomer vanzelf goed zit. Met de Philips StyleCare Essential warmteborstel (BHH880) om te ontkrullen krijg je je ontplofte coupe in no time in de plooi. 

In vijftig seconden is de borstel op temperatuur en kan je je haren in minder dan vijf minuten glanzend en pluisvrij krijgen. Ideaal voor zij die geen tijd willen verspillen tijdens hun ochtendroutine. Doordat de borstel voorzien is van ThermoProtect-technologie wordt oververhitting voorkomen waardoor je haar niet beschadigd wordt. 

BHH880_00-IMS-nl_BE-2
4
Foto © Philips

3. Ga voor conditioner

Conditioner zorgt voor een extra beschermende laag tussen je haar en de warmte van de Philips Stylecare Essential warmteborstel. Het is trouwens onzin dat conditioner je haar vettig maakt. Bij een goeie conditioner, zoals deze van Kiehl’s (9,50 euro), is dat niet het geval. Breng dus na elke wasbeurt een conditioner aan. 

Amino_Acid_Conditioner_3605970265670_6
4
Foto © Kiehl's

4. Verwen je haar met arganolie

Arganolie is goed om het haar te verzorgen tijdens de wintermaanden. Breng de olie dagelijks aan op de punten. Je mag dit zelfs meerdere keren per dag doen. Een flesje in de handtas meezuilen is the way to go. Onze favoriet? De Pure Arganoil van Moroccanoil (16,90 euro). 

hair_mot_org_100ml
4
Foto © Moroccanoil

5. Laat je haar af en toe vanzelf drogen

Als je niet meteen naar buiten moet, kan je je coupe beter gewoon laten drogen zonder gebruik te maken van een haardroger. Moet je toch naar buiten? Droog je haren dan op een lage of middelmatige temperatuur. Je haren te lang aan warmte blootstellen om vervolgens de koude in te trekken is geen goed idee. 

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten