0
1

De ideale parfums voor de herfst

B
Fragrances

08.10.2018
Geschreven door Laura Lurquin

Van bloemig tot fruitig, van fris tot kruidig … Terwijl de blaadjes van de bomen beginnen te vallen, zoeken wij een nieuwe parfum voor dit seizoen. Hieronder spot je onze favoriete geurtjes om de herfstdagen mee op te fleuren. 

Dit seizoen ruiken we overal aroma’s van oranjebloesem en patchoeli. Twee heel opvallende, verslavende en krachtige geuren. Verschillende grote parfummerken gingen aan de slag met deze klassiekers en toverden zo verrassende geuren tevoorschijn die onze hartjes (en neuzen) in no time veroveren. Wij zijn helemaal klaar voor dit nieuwe seizoen!

L'Interdit van Givenchy

Het concept? Alles kan, niets is off limits! Dit parfum daagt je uit om je eigen grenzen met de nodige elegantie te doorbreken én om je unieke zelf te zijn. Het parfum is een hommage aan de vrijheid en wat ons betreft een echte klassieker.

Hoe ruikt het? Het parfum is een creatie van meester-parfumeurs Dominique Ropion, Anne Flipo en Fanny Bal. L’Interdit is een mengeling van lichte geuren zoals oranjebloesem, jasmijn en tuberoos met donkere geuren afkomstig van de vetiver en patchoeli. Het contrast tussen die heldere accenten en de meer wortelachtige toetsen is wat de geur zo intens en verrassend maakt.

Prijs? € 61,55 voor 50ml

Hier beschikbaar

Gabrielle van Chanel

Het concept? Het parfum kreeg de naam Gabrielle als een hommage aan de vrouw die we beter kennen als het mode-icoon Coco Chanel. Gabrielle was een gepassioneerde en opstandige vrouw die in alle vrijheid haar leven leefde zoals zij dat zelf wilde. Ze was een stralende vrouw waar niemand naast kon kijken.   

Hoe ruikt het? Het is een pure zonnebloemgeur die ontstaat door een combinatie van vier verschillende witte bloemen. In het hart van de parfum vinden we een romige en exotische jasmijngeur terug. Daarnaast schittert de groene en fruitige toets van de ylang-ylang met een vleugje van de frisse en sprankelende oranjebloesem. Als laatste vangen we een glimp van van tuberoos. Een bloem van een geur voor een bloem van een vrouw!

De prijs? € 103,00 voor 50ml

Hier beschikbaar

Joy van Dior

Het concept? Met deze geur schenkt Dior ons joie de vivre in een flesje. In de vorm van zachtheid en energie sprankelt de vreugde in het rond. Het is een ode aan plezier en een ode aan het leven!

Hoe ruikt het? Het is een stijlvolle bloemengeur. Een aantrekkelijke mix van roos en jasmijn zorgt voor een levendige glimlach op ieders gezicht. Accenten van pittige bergamot en mandarijn exploderen in harmonie met deze bloemgeuren. Verder vinden we een elegante samensmelting van sandelhout met een zachte toets van cedarhout en een vleugje patchoelie.

De prijs? € 137 voor 90 ml 

Hier beschikbaar

Diadem van Thameen

Het concept? De sovereign-collectie probeert het mysterie van een koninklijke kroning te omvatten in een al even mysterieuze geur. Elk parfum binnen de lijn is geïnspireerd op de Britse kroonjuwelen. 

Hoe ruikt het? De geur is een unieke combinatie tussen oosterse weelde en westerse verfijning. Het mysterie komt tot stand in een samensmelting van wierook van oman voor de spirituele toets en de verfijnde geuren van lavendel, saffraan, patchoelie en een roos. 

De prijs? € 270 voor 50ml

Hier beschikbaar

Girls can do anything van Zadig&Voltaire

Het concept? Girls can do anything is de perfecte incarnatie van een nieuwe en moderne vrouwelijkheid die vrij, onbegrensd én brutaal kan zijn! 

Hoe ruikt het? In het hart van de parfum vinden we een gedurfde varengeur terug. Verder ontdekken we een duogeur van peer en tonkabonen aangelengd met een heerlijk aroma van vanille. Een gewaagde combinatie voor een ode aan de emancipatie!

De prijs? € 102 voor 90ml

Hier beschikbaar. 

Nettare di Fiori van Gucci

Het concept? Deze parfum drukt absolute vrouwelijkheid uit door een verfijnd samenspel van aardse en sensuele geuren. 

Hoe ruikt het? Een licht en groen aroma! De basisgeur is een combinatie van gember en roos met op de achtergrond zachte en mysterieuze toetsen van patchoeli, muskus en osmanthus.

De prijs? € 107 voor 100ml

Hier beschikbaar.

The Only One van Dolce & Gabbana

Het concept? The One is een bloemige geur die hedendaagse fruitige ingrediënten toevoegt aan het klassiek wit bloemenpalet van een typische parfum. Elke vrouw is The one! 

Hoe ruikt het? De geur met accenten van oriëntaalse bloemen is een sprankelende en moderne interpretatie van de frisse bergamot citrusvrucht en mandarijn, gecombineerd met de fruitige lychee en perziksmaken. Ook de witte lelie laat geursporen na. Aan de basis ontdekken we een aroma van vanille en een zoete muskusgeur. De perfecte geur om the one mee te verleiden! 

De prijs? € 126 voor 100ml

Hier beschikbaar.

attrape-rêves van Louis Vuitton

Het concept? Tussen dromen en verwondering … Tussen warme tonen en frisse tonen … Al die tegenstellingen spotten we in deze attrape-rêves of dromenvanger. Voor Louis Vuitton staat deze dromenvanger symbool voor alle vluchtige en bovennatuurlijke verschijnselen die we moeilijk kunnen vatten. 

Hoe ruikt het? Volledig in de ban van ‘wakkere dromen’ ging meester-parfumeur Jacques Cavallier Belletrud een geur voorstellen die een regen van vallende sterren symboliseert. Vallende sterren ruiken volgens hem zoals rauw cacaopoeder met een boeket pioenrozen. Hoe verder de ster naar beneden valt, hoe meer de centrale geur van patchoelie naar voor komt, opgefleurd door een frisse lycheetoets. Het is een wonderlijke geur voor een wonderlijk verschijnsel!

De prijs? € 210 voor 100ml

Hier beschikbaar. 

Rose Mignonnerie van Roger & Gallet

Het concept? Een kalme en zachte geur die zoet is voor het humeur! Het parfum is bedoeld als troost die de energie van het lichaam en de ziel in harmonie kan brengen. Het is een onweerstaanbare combinatie van vriendelijkheid en onschuld.

Hoe ruikt het? De geur is een heerlijk samenspel van de damascenaroos en een kruidige toets van roze peper. Op de achtergrond ruiken we een houtachtig spoor van ceder en mandarijn.

De prijs?  61 voor 100ml

Hier beschikbaar. 

KOM NAAR DE BELMODO BEAUTY NIGHT

Wat is leuker dan een nieuwe geur ontdekken? Samen je nieuw parfum vinden natuurlijk! Kom op zaterdag 1 december met al je vriendinnen naar onze Belmodo Beauty Night en ontdek er de laatste nieuwe trends en tips & tricks waar je thuis zelf mee aan de slag kan.

Tickets kosten € 25 en koop je hier. Tot dan?

Vertaald door Elise Coppens
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten