0

3 x Paris by night

B
Fragrances

4

Het Parijse nachtleven heeft een imago om ú tegen te zeggen en dat wisten ze ook bij het Franse parfumhuis Annick Goutal. Ontdek de parfums én adresjes voor nachtvogels.

We will always have Paris: als er één stad is waar we niet op uitgekeken raken en waar we vol liefde de clichés omarmen, dan is dat wel Parijs. De Franse hoofdstad blijft ook na de modeweken inspireren en doet tijdens de winter haar naam van Ville Lumière alle eer aan. Parijs komt namelijk pas écht tot leven bij het vallen van de nacht, wanneer de lichtjes aanspringen en weerkaatsen in onze ogen.

Deze drie plekken houden je warm tijdens de koude winternachten, en zullen de lichtjes in je ogen nóg harder doen schitteren. 

Les Bains

Les Bains, vroeger bekend als Les Bains Douches, is een van de meest legendarische nachtclubs van Parijs. Honderden jaren geleden was het een prestigieus badhuis waar Marcel Proust graag langkwam, maar sinds de jaren 80 wordt er meer gedanst dan gezwommen. Alhoewel… middenin de discotheek stond een groot zwembad waar de feestvierders maar al te graag een duik in namen! 

Die feestvierders waren bovendien niet van de minste: de hele artistieke beau monde kwam graag de benen losschudden in Les Bains Douches. Iggy Pop, Mick Jagger, Prince, Johhny Depp en Kate Moss waren er graag geziene gasten, maar ook Yves Saint-Laurent, John Galliano en Naomi Campbell brachten er graag hun nachten door. De jaren 80 waren dé tijd van sex, drugs and rock-’n-roll en Les Bains Douches bood voor velen een perfecte combinatie van de drie.

In de jaren 90, toen de club werd geleid door David en Cathy Guetta, werd de combinatie van seks, drugs en rock-’n-roll de discotheek echter fataal. Les Bains Douches verloor haar goede imago en de celebrities zochten andere plekken op. De legendes over de club bleven gelukkig wél voortleven, en in 2015 heropende Les Bains als hotel, restaurant, bar en club. Dior hield er twee jaar geleden tijdens Paris Fashion Week zijn officiële afterparty, en maakte zo indirect van de club weer een van de meest modieuze hangouts van Parijs. 

Les Bains Paris
7 Rue du Bourg-l'Abbé
Paris

L’Arc

Er zijn twee soorten taxichauffeurs in Parijs: zij die, wanneer je vraagt om je naar L’Arc te brengen, denken dat je zin hebt om de Arc De Triomphe te zien, en zij die begrijpen dat ze je aan de voordeur van de beruchte nachtclub L’Arc moeten afzetten. Je kan er bovendien zeker van zijn dat die tweede soort ook alle Kardashians én Jenners kan opsommen, en je haarfijn kan uitleggen waar Blac Chyna en Tyga tegenwoordig uithangen. 

Hoe dat komt? Die tweede soort chauffeurs weet dat L’Arc de favoriete discotheek is van de groten op aarde en dat de leden van deze beroemde familie er steevast een dansje gaan placeren wanneer ze in Parijs zijn. L’Arc is naast een club ook een bar en restaurant en biedt entertainment van in de vooravond tot in de late uurtjes. De buitenwipper schijnt er streng te zijn, maar de kans dat je op een star studded feestje (he-llo Fenty afterparty!) stuit maakt het het proberen waard! 

PS. Je vindt L’Arc rechtover L’Arc De Triomphe, dus zelfs wanneer je de pech hebt om bij een taxichauffeur te belanden die niet naar reality tv kijkt, bereik je je bestemming probleemloos.

L’Arc
12 Rue De Presbourg
Paris

Le Palace

Wie geen zin heeft in al te wilde dance parties, maar wel graag one night in Paris beleeft op een legendarische plek, zakt af naar Le Palace. Le Palace was een legendarische nachtclub in de jaren 80 waar, net als in Les Bains, de fashion beau monde graag tot in de late uurtjes doorfeestte. 

Op de opening night nodigde de eigenaar niemand minder dan Grace Jones uit. Zij zong er La Vie en Rose omringd door droogijs en glinsterende rozen, terwijl ze op een roze (!) Harley Davidson zat. Dat kan tellen als openingsact! Extravagant was de norm bij Le Palace en jong, oud, arm en rijk dansten er samen op de gigantische dansvloer. 

Je spotte er Karl Lagerfeld, Mick Jagger, Andy Warhol, Kenzo en Yves Saint-Laurent, en verschillende modeontwerpers organiseerden er thema-avonden en gemaskerde balls. De obers in de club droegen rood-gouden pakken die ontworpen waren door Thierry Mugler himself. De mythische plek, die een nieuwe definitie gaf aan de term ‘over the top’, ging echter in rook op toen de eigenaar ervan stierf in 1983. Het gebouw stond enkele jaren leeg en werd in 2007 overgekocht door twee Belgen, die Le Palace omtoverden tot de plek die het pre-discotheek was: een theater

Vandaag kan je nog steeds terecht in Théâtre Le Palace voor populaire komedies, one man shows en verschillende televisieopnames. Het gaat er iets minder wild aan toe dan in de eighties, maar wie z’n best doet, voelt de creativiteit van Warhol en co er nog rondvliegen. 

Théâtre Le Palace
8 Rue du Faubourg-Montmartre
Paris

Een parfum voor nachtvogels

Nog belangrijker dan de outfit en accessoires die je draagt om het Franse nachtleven in te duiken, is de geur die je opspuit. Die mag, net als de nacht, best een tikkeltje mysterieus zijn. Het Franse parfumhuis Annick Goutal speelt hierop in en lanceerde de Oiseaux de Nuit-collectie: een collectie geïnspireerd op de intensiteit van een nacht in Parijs, vol ongelofelijke en onverwachte ontmoetingen. Een collectie op maat van de adresjes hierboven, quoi

Tenue De Soirée van Annick Goutal
4
Foto © Annick Goutal
Nuit et Confidences van Annick Goutal
4
Foto © Annick Goutal

Eerst was er Tenue de Soirée. De geur gaat hand in hand met de metamorfose die voor het uitgaan plaatsvindt en zet de mood tijdens de preparty en voorbereidingen.

Deze herfst lanceerde Annick Goutal – letterlijk! – een opvolger voor Tenue De Soirée: Nuit et Confidences. Deze sensuele geur breng je aan bij het uitgaan en maakt de mensen rondom je nieuwsgierig naar meer. Het flesje is uitgerust met een gigantische pompon van zijde, en geloof ons: ook die zal heel wat nieuwsgierige blikken uitlokken! 

Camille Goutal: “De geur van Nuit et Confidences doet me denken aan champagne en past bij de nacht.”
Camille Goutal, de dochter van Annick Goutal.
4
Foto © Annick Goutal

Om zelf de Parijse nacht in huis te halen, breng je een bezoekje aan Senteurs d’Ailleurs in Brussel. En daarna stap je évidemment op de Thalys naar Parijs! 

07.12.2017
Geschreven door Yasmine De Wilde
Wedstrijden
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten