0

Zonnecrème van vorig jaar? No go!

B
Skin care

4

Je huid beschermen tegen de schadelijke UV-stralen, is iets wat iedereen moet doen tijdens deze zonnige zomermaanden.

Je huid beschermen tegen de schadelijke UV-stralen, is iets wat iedereen moet doen tijdens deze zonnige zomermaanden. Al meerdere artikels hebben aangetoond dat smeren belangrijk is voor de gezondheid en dat het juiste product voor de juiste huid, al heel wat bescherming kan bieden tegen stralingen van buitenaf. 

Protect the skin you're in!
4
Foto © Pinterest

Heb je vorig jaar een zonnecrème gekocht en je aan de regels van het smeren gehouden? Goed! Je huid zal er deugd van gehad hebben en is klaar voor een nieuwe portie zon. Maar opgelet, ga niet op reis met dezelfde bus als vorig jaar. Zonneproducten blijven namelijk na opening, gemiddeld 9 maanden goed. Check voor je vertrekt toch even de houdbaarheidsdatum op de verpakking. De PNO (periode na opening) wordt met een specifiek symbool aangeduid: een geopend potje gevolg door een getal en de letter M. Het getal duidt aan hoeveel M-en (maanden) je het product kan gebruiken. 

Protect the skin you're in!
4
Foto © Pinterest

Je houden aan deze vervaldatum is belangrijk. De ingrediënten in zonnecrème kunnen na verloop van tijd hun werking verliezen. Een open fles is bovendien vatbaarder voor bacteriën, aangezien de bewaarmiddelen die dat moeten voorkomen, minder effectief hun werk doen. 

Protect the skin you're in!
4
Foto © Pinterest

Get yourselves a new sun cream and go to the beach! 

04.08.2015
Geschreven door Paulien SchellemansWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten