0

Zo maak jij de perfecte Instagram-foto

F
News

8

Instagram all the way! Maar hoe maak je nu zelf de beste Instagram-post? Met deze 5 tips creëer je de beste Instagram feed en haal je talloze likes!

1. Haal je kookkunsten uit de kast

Dat je maaltijd er voor Instagram  er net een tikkeltje mooier moet uitzien, is niets nieuws. Haal eerst en vooral je mooiste servies uit te kast om alles netjes op te presenteren.

Ga voor ingrediënten met felle kleuren in je maaltijd, zo valt het op tussen andere foto’s in het overzicht. Schik al het eten op een mooie manier op de borden en maak een gezellige tafel setting met bijvoorbeeld kaarsjes en je favoriete magazine. 

Zo maak jij de perfecte Instagram foto
8
Foto © Sabina Botica
Zo maak jij de perfecte Instagram foto
8
Foto © SHERRAINEPHILLIPS
Zo maak jij de perfecte Instagram foto
8
Foto © Belmodo redactie
Zo maak jij de perfecte Instagram foto
8
Foto © fashionpastry

2. Schikken en herschikken

Van bovenaf fotograferen zorgt ervoor dat je foto er direct beter uitziet. Ga voor een georganiseerde look waarbij je alle elementen in je foto zeer symmetrisch schikt of kies voor een subtiele en rommelige look en leg alles kris-kras op de tafel.

Dit alles doe je best op de grond of een lage tafel om zo vervolgens gemakkelijk de foto vanuit de lucht te kunnen maken. Hou je camera evenwijdig met de objecten die je wil fotograferen en klaar! 

3. Kies je sfeer

Ook de achtergronden van je volledige setting heeft een grote invloed op het eindresultaat van de Instagram-foto. Zo is een achtergrond van marmer vandaag zeer populair. Hou je het liever clean? Ga voor een volledig witte achtergrond of speel met een achtergrond van felle kleuren.

Liever een gezellige en warme sfeer aan je foto geven? Kies dan voor een houten achtergrond. Verschillende achtergronden kan je kopen bij elke creawinkel bij jou in de buurt. Hou je het liever goedkoop? Zoek dan even op het internet naar je favoriete achtergrond en print deze af op het gewenste formaat.

Hoe maak jij de perfecte Instagram foto
8
Foto © Chloe Hollywood
belmodo_instagram_4
8
Foto © Belmodo

4. Het mag iets meer zijn

Ook al gaat het om een food post of een post van je favoriete magazine, hippe attributen maken elke foto net dat tikkeltje opvallender.

Kies voor kleine planten zoals bijvoorbeeld mini-cactussen of ga voor enkele kleine accessoires zoals kleine ringen en enkele minimalistische armbanden. Zo creëer je meer sfeer en kan je tegelijkertijd je nieuwe aankopen delen! 

5. Helder en contrast aub

Een goede foto maken is 1 ding, maar welke filters plaats je hierop? Het is een feit dat je feed er door enkele filters nu eenmaal beter uitziet.

Fotoshoppen? Neen hoor! Met deze handige applicaties maak je in een mum van tijd je foto nog beter. Ga voor afterlight of VSCO om een filter naar keuze over je foto te zetten, je foto te croppen of een speciaal effect toe te voegen. Ook met de standaard filters van Instagram kan je al een grote verandering aanbrengen! Ga voor heldere foto’s met veel contrast, deze springen eruit en maken je feed clean en overzichtelijk.

Zo maak jij de perfecte Instagram foto
8
Foto © Katerina Dima

Zo zie je maar dat er niet veel nodig is om je eigen Instagram account aantrekkelijk te maken door deze 5 ultieme tips. Aan de slag! 

09.02.2016
Geschreven door Laura HeylenWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten