0

Zo kleur je thuis je haar

B
Hair

3

Een kappersbeurt is vaak tijdrovend én duur. Do it yourself en kleur je haar gewoon thuis!

Tientallen euro’s uitgeven bij de kapper voor iets wat je perfect zelf kan doen? No way! Lees snel verder en ontdek hoe je thuis makkelijk zelf je haar kleurt. Voor een tientje ben je ervan af, en dat betekent weer meer geld om eindelijk dat mooie paar sneakers te kopen dat al zo lang op jou staat te wachten. You’re welcome!

Voorbereiding

 • Voorbereiding is alles. Was je haar 24 of 48 uur voor je het kleurt. De natuurlijke oliën in je haar zorgen ervoor dat de verf beter opgenomen wordt, waardoor je nieuwe kleurtje langer mooi blijft.
 • Houd er rekening mee dat er verfspatten op je kledij kunnen terechtkomen. Je draagt dus best een oud T-shirt of hemd dat je niet meer wil hebben. Leg ten slotte een handdoek over je schouders. Je kiest opnieuw best voor een oud exemplaar of een donkerkleurige handdoek, zodat de verfspatten niet zichtbaar zijn.

 • Kam je haar goed door en zorg ervoor dat er geen knoopjes achterblijven. Op die manier maak je het jezelf makkelijker om de haarkleuring aan te brengen en de verf gelijk te verdelen.

Kies de juiste haarverf

De juiste haarkleuring kiezen kan moeilijk zijn. Er bestaan enorm veel verschillende soorten, kleuren en merken. Met deze tips zie je terug het bos door de bomen:

 • Als het de 1ste keer is dat je je haar kleurt, onthoud dan dat je best niet meer dan 2 tinten donkerder of lichter gaat.
 • Vraag jezelf af hoeveel tijd je aan de verzorging van je haar wilt besteden. Sommige kleuren, zoals rood en ros, vragen meer onderhoud dan andere kleuren.
 • Er bestaan verschillende soorten haarkleuring: highlights, ombré, om je uitgroei bij te werken, voor grijs haar… Kies een haarkleuring op jouw maat.
Nutrisse Ultra Color 6.60 - Vurig Rood - € 10,62
3
Foto © Garnier

Het kleuren

Lees vooraf goed de gebruiksaanwijzing die bij je haarkleuring zit en volg nauwkeurig de stappen. Die stappen zijn bij de meeste haarkleuringen dezelfde:

 • Doe handschoenen aan. In de meeste verpakkingen zit een paar handschoenen om je handen te beschermen tegen verkleuring. Zo niet gebruik je maar een paar huishoudhandschoenen van rubber of latex.
 • Meng de haarverf met de ontwikkelcrème en schud krachtig.
 • Breek onmiddellijk het puntje van de verdeelfles af om spatten te voorkomen.
 • Verdeel je haar in 4 delen, zodat je geen enkel plekje mist. Gebruik speldjes om de delen die je niet aan het kleuren bent, vast te maken.
 • Breng lok per lok de verf aan op je haar.
 • Wanneer de verf op heel je haar aangebracht is, laat je ze rusten. Kijk goed op de gebruiksaanwijzing hoelang de haarkleuring moet intrekken. Vergeet niet om de verf die eventueel op je oren of voorhoofd zit te verwijderen, of je loopt een paar dagen rond met gekleurde vlekken.
 • Spoel je haar uit tot het water niet meer gekleurd is.
 • Breng conditioner aan, laat 2 minuutjes intrekken en spoel uit. Meestal zit er een flesje bij je haarkleuring. Zo niet gebruik je je eigen haarconditioner voor gekleurd haar.
 • Droog en stijl je haar zoals gewoonlijk en geniet van je nieuwe hairdo

Naverzorging

Hoe beter je je gekleurde haar verzorgt, hoe langer je kleurtje blijft. Investeer daarom in een goede shampoo en conditioner voor gekleurd haar. De haarkleuring kan je lokken lichtjes uitdrogen. Een extra haarmaskertje per week kan dus zeker geen kwaad. 

Kleurbehoud & Verzorging Wonder Repair Haarmasker - € 7,99
3
Foto © Guhl

Geen excuses meer, vanaf nu kleur jij thuis je haar als een pro!

24.02.2016
Geschreven door Laura DeboelWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten