0

Zo kies je de gepaste skilaarzen

F
News

10

Als je gaat skiën moet je extra aandacht besteden aan de perfecte schoenen. Weet je niet zo goed hoe je moet zoeken naar gepaste skilaarzen? Hier is onze hulp!

Je schoenen zijn net zo belangrijk als je outfit. Zeker als je gaat skiën zijn gepaste skilaarzen van essentieel belang en nog belangrijker dan alle andere kleding. Zij zijn de verbinding tussen jou en je skilatten waardoor ze veilig en comfortabel moeten zitten. 

Zo kies je de gepaste skibotten
10
Foto © Independent

De juiste maat

Elke beweging tijdens het skiën is van cruciaal belang waardoor de juiste maat ook niet onbelangrijk is. Via je boots breng je kracht over van je lichaam naar je ski's. De juiste maat van skilaarzen vind je door te kijken wanneer je rechtop staat en je de voorkant van de skischoen raakt. Als je laarzen te groot of te klein zijn, maak je heel andere bewegingen en verandert heel je houding.

Stijfheid en precisie van de schoen

Dit word in een cijfer uitgedrukt. Hoe hoger het cijfer is, hoe stijver de schoen zal zijn. Dit verschilt wel van merk tot merk. Zorg ervoor dat je schoen niet te strak zit want dit kan pijn doen. Hierdoor ga je automatisch een foute skihouding aannemen en heb je meer kans om te vallen. 

Laat je voeten opmeten

Iedereen heeft 2 verschillende voeten. Yes, we’re asymmetric. Laat hierdoor goed de lengte en breedte van je voeten meten en baseer je schoenen op je kleinste voet. Beter te krap dan te groot.

Zo kies je de gepaste skibotten
10
Foto © The-house
Zo kies je de gepaste skibotten
10
Foto © The-house
Zo kies je de gepaste skibotten
10
Foto © The-house

Neem skisokken mee

Het is logisch dat je onmogelijk skilaarzen kan passen zonder skisokken bij je te hebben. Je gaat nooit skiën in zomersokjes dus pas dan ook je skischoenen niet met dunne sokken.

Personaliseren

Ben je een luxepopje en hou je van iets meer? Dan kan jij je boots laten personaliseren. Dit kan je niet enkel doen om er fab uit te zien maar ook voor je eigen veiligheid. Je kan de voering laten verwarmen waardoor de botten ook beter gaan passen. Een ander alternatief zijn inlegzooltjes.

Laat je niet verleiden

Laat je niet verleiden door één paar schoenen maar pas er een heleboel. Iedere schoen voelt verschillend aan en hierdoor ga je ook meer op je gemak zijn wanneer je kiest. Let er ook op dat je steeds beide kanten past.

Zo kies je de gepaste skibotten
10
Foto © Sscarpa

De schacht

Het is belangrijk dat de schoen goed aansluit aan je onderbeen. Hierdoor heb je meer evenwicht en sta je steviger of je skilatten. Je hebt minder kans om te vallen en dus ook minder kans op een blauw oog. Don’t forget!

Kleur en prijs

Je bent een echte fashionista maar laat je niet verleiden door mooie kleurtjes. Dit wil niet zeggen dat mooie bottines ook de beste zijn. Richt je ook niet op de prijs. Een goedkoper model kan soms beter zitten aan je voeten dan peperdure. Probeer natuurlijk wel eerst de mooiste. Als modekenner zou het natuurlijk geweldig zijn om buiten functionele, ook trendy skilaarzen te vinden.

Zo kies je de gepaste skibotten
10
Foto © Backcountry
Zo kies je de gepaste skibotten
10
Foto © Evo
Zo kies je de gepaste skibotten
10
Foto © Lastfrontierheli

Imponeren

Laat je niet imponeren door verkopers die elk jaar 3 keer gaan skiën. Zij zijn misschien echt skifanaten, maar om 1 keer per jaar 3 keer van de berg te sjezen en daarna op een terrasje te ploffen, heb je echt niet het allerbeste materiaal nodig.

Zo kies je de gepaste skibotten
10
Foto © Tcistudio

Neem je tijd

Laat je niet opjagen door een overload aan gladde verkooppraatjes. Uiteindelijk beslis je nog steeds zelf hoe lang jij moet nadenken voor je het perfecte paar gevonden hebt. Durf rustig te vergelijken en meermaals hetzelfde paar te passen. Je zal jezelf dankbaar zijn als jij als fashion addict alle pro’s achterlaat!

12.02.2016
Geschreven door Stef PoortmansWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten