0

Zo blijft je parfum langer

B
Fragrances

7

Parfum, wie houdt er niet van? Het is een investering die je met veel plezier maakt, maar je wil er wel het meest uithalen. Hoe laat je een parfum zo lang mogelijk houden?

Voor het aankleden

De geurnoten van een parfum worden geactiveerd door warmte en de chemische reactie met je huid. Breng je parfum dus aan op je blote huid, voor je jezelf aankleedt. Zo houdt je lichaam het parfum beter vast en kan je bovendien zeker geen parfum op je outfit spuiten. Parfum kan soms namelijk zorgen voor vlekken op je kledij. Ain't nobody got time for that, wanneer jij net de perfecte look hebt samengesteld!

Zo ruikt je parfum langer
7
Foto © Strandednyc

Vaseline

Ja, dat lees je goed! Een klein potje Vaseline zorgt ervoor dat je parfum heel de dag goed blijft. Parfum houdt beter op een goed gehydrateerde huid. Smeer daarom wat Vaseline op de plekjes waar je parfum gaat spuiten. Zo kan iedereen de hele dag van je lekkere geurtje genieten!

Zo ruikt je parfum langer
7
Foto © Livestrong

Breng parfum aan op je juiste plekken

Parfum zomaar in het rond spuiten is zonde van het parfum en ook van het geld. Daarom breng je best je parfum aan achter je oren, op je slapen, in je hals, op je polsen en in de holtes van je elleboog of knieën, plaatsen waar slagaders dicht onder de huid liggen en waar warmte en soms zelfs wrijving zorgen voor een mooie geurdiffusie.

Zo ruikt je parfum langer
7
Foto © Maisonpur

Bewaar je parfum op de juiste manier

Geurstoffen kunnen onder invloed van licht of hitte veranderen. Zelfs wanneer je het flesje niet opent. Bewaar je parfum dus op een donkere, droge plek. Doe je dit niet, dan kan je parfum helemaal anders gaan ruiken en heb jij een handvol geld uitgegeven aan een parfum dat je - door het slecht te bewaren - zelf naar de bliksem hebt geholpen. Vooral lichtere parfums kampen met dit probleem. Van parfums die te warm hebben gehad kan je mogelijk zelfs een allergische reactie krijgen. Dus goed opletten wanneer je op reis gaat!

Zo ruikt je parfum langer
7
Foto © Blogcdn

Na het douchen

Na het douchen heb je het lekker warm, is je huid goed gehydrateerd en staan je poriën helemaal open. Het ideale moment dus om parfum op te doen, want je poriën nemen dan de geur het beste op. Je parfum dringt dan het beste in de huid door, waardoor je het veel langer zult ruiken.

Zo ruikt je parfum langer
7
Foto © Stylefashionista

Kies een parfumolie

Een parfum op basis van olie blijft langer dan een parfum op waterbasis. Ten eerste geeft parfum op basis van olie een vettige toets aan je huid, en we hebben al geleerd dat een parfum dan veel langer zal blijven. Doordat het water in het parfum en het water in je huid eigenlijk versmelten, en dat water dan verdampt, drogen parfums op waterbasis de geur uit, waardoor de geur sneller zal verlorengaan. Ook alcohol droogt de huid uit, dus hetzelfde geldt voor parfums op alcoholbasis (de meeste!). Olie blijft langer op je huid liggen, waardoor de in olie opgeloste geurstoffen langer zullen houden.

Kies een eau de parfum in plaats van een eau de toilette

Een tip die iedereen misschien al kent, maar wel eentje die goud waard is! Eau de parfum is misschien wel wat duurder, maar zeker zijn extra centjes waard. De concentratie geurstoffen in eau de parfum is veel hoger dan in eau de toilette: tussen de 10 tot 20 procent tegenover slechts 5 tot 10 procent. Eau de parfum is dus veel zwaarder dan een eau de toilette en zal daarom ook langer houden. Hou je van kwaliteit? Opteer dan eens voor een extrait de parfum, dat maar liefst 20 tot 30 procent aan geurstoffen bevat. Dit is de meest geconcentreerde vorm van parfum. Wel opletten: een klein druppeltje op de juiste plek is vaak genoeg om je de hele dang lang (en soms nog lang daarna) te parfumeren.

Zo ruikt je parfum langer
7
Foto © Greatist

Combineer met een lotion

Het is geen verkoopspraatje, maar gewoon de waarheid. Wanneer je een geur gebruikt in combinatie met een lotion met dezelfde geur, krijg je een optimaal geureffect. Als je fan bent van een parfum, schaf dan zeker een setje aan met zeep, lotion en het parfum. Zo leg je al een geurbasis met de zeep en de bodylotion, waarover je het parfum mooi kunt layeren.

16.03.2016
Geschreven door Stef PoortmansWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten