0

Zo bewaar je het best je zonnecrème

B
Skin care

2

4 tips over hoe je best je zonnecrème kunt bewaren deze zomer.

Zonnecrème is essential om het zomerseizoen zonder rode, beschadigde huid door te komen. Net als elk beauty product heeft ook zonnecrème een houdbaarheidsdatum die gerespecteerd moet worden. Natuurlijke en organisch geproduceerde zonnecrèmes gaan gemiddeld 6 maanden tot 2 jaar lang mee, terwijl chemische zonnercrèmes pas na drie jaar zouden vervallen. Deze houdbaarheidsdatum wordt echter aanzienlijk korter als je jouw zonnecrème fout bewaard. Wij geven je alvast enkele tips om jouw zonnecrème - en jouw huid! - zo goed mogelijk te bewaren.

1. Vermijd warme opbergplaatsen

Denk aan de achterbank van de auto, een warme sporttas en ga zo maar verder. Het lijkt een praktische oplossing maar het tegenovergestelde is waar: de hitte kan jouw zonnecrème helemaal verpesten, zelfs voor jij 'm ooit hebt gebruikt. Waste of time & money!

2. Vermijd vochtigheid

De badkamer is een no-go. Ook al bewaar je hier de meeste beautyproducten, een badkamer kan zeer vochtig worden na een warme douche of een warm bad waardoor de temperatuur niet stabiel blijft. Deze verandering kan negatieve gevolgen met zich meebrengen voor jouw zonnecrème. 

3. Vermijd ramen

Hier speelt de warmte wederom een belangrijke rol. Ook al schijnt de zon niet 24/7, een plaats dicht bij het raam is gegarandeerd warmer dan ergens anders in de kamer. Zet jouw zonnecrème dus niet op de vensterbank.

4. Vermijd de ijskast

De temperatuur van een ijskast is misschien wel voordelig voor het bewaren van nagellak, deze regel gaat niet op voor alle beauty producten. De koude kan ervoor zorgen dat de werking van zonnecrème verloren gaat. Een betere optie is een ijskast die geschikt is voor het bewaren van cosmetische producten met een regelbare temperatuur

Zonnecrème bewaren tips
2
Foto © Pinterest

That being said, wat is dan wèl de juiste plaats om zonnecrème te bewaren? Kies voor een normale opbergkast waar de zon niet aan kan, liefst niet in de badkamer. Op die manier zit je altijd safe

08.08.2015
Geschreven door Margot DeclerckWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten