0

You too JUTTU

F
News

3
11.09.2016
Geschreven door Lize Feryn

Een tijdje geleden ontdekte ik toevallig JUTTU, een winkel waar je het gevoel krijgt dat je in een lifestylemagazine wandelt.

Wij zijn gewoontebeesten. We houden van tradities en rituelen. Op Kerst komen we met de familie samen en maken we pakjes open. Op zondagochtend gaan we met z’n allen naar de bakker om eens iets anders te eten dan een boterham met choco. Kleren kopen we in een kledingwinkel. Eten in de supermarkt. Het dessert komt na het hoofdgerecht. De soep ervoor.

Het zijn allemaal regeltjes waar wij ons graag aan houden. Onder het motto ‘we doen het allemaal, dus het zal wel voor een reden zijn’ en ‘het is goed zo, dus waarom veranderen’ zijn wij mensen kuddedieren die dag in dag uit heel wat meer onuitgesproken regeltjes volgen dan we zelf beseffen. Of er iets mis mee is? Helemaal niet. Het geeft ons rust en structuur, maar wanneer onze gewoontes even doorbroken worden en iemand op de proppen komt met een nieuw idee, voel ik de nieuwsgierigheid en het vreugde door mijn lijf gieren. 

OEF! Dit was een grote intro. En eigenlijk alleen maar om mijn enthousiasme met jullie te delen over JUTTU. Geen idee of het zo hoort, maar ik spreek het heel cool uit als ‘you too’. Waarschijnlijk wel dus. Het zou te mooi zijn om te laten liggen. 

JUTTU is here!
3
Foto © JUTTU
JUTTU is here!
3
Foto © JUTTU

Een tijdje geleden liep ik door de Meir in Antwerpen. Een beetje sufgeshopt, verlangde ik naar de treinrit waar ik een beetje zou kunnen wegdommelen. Maar ineens botste ik op een etalage waar ik bijna letterlijk naartoe gezogen werd. Mijn enthousiasme werd alleen maar groter toen ik de JUTTU-winkel binnenstapte.

Waar je in een andere winkel hooguit kledij met make-up gecombineerd ziet, kan je hier zowat elk aspect van je leven shoppen. Prachtige interieurideeën, die je meteen doen verwateren naar een nieuw stekje. Kleding van bekende en minder bekende merken. Gesorteerd per stijl, niet per merk, waardoor je je dus in een bepaalde hoek van de winkel helemaal thuis kunt voelen. Juweeltjes. De beste boeken van het moment. Fairtrade food. Noem maar op. 

Toen ik door de winkel slenterde had ik het gevoel dat ik een lifestyle magazine aan het lezen was. Of als een wandelingetje door Pinterest. Meer dan gewoon winkelen, laat deze shop je zin krijgen in dingen, word je geïnspireerd.

Waar ik trouwens ook blij van word: JUTTU schenkt aandacht aan ecologie en ondersteunt opkomend talent! Dat kunnen we toch alleen maar toejuichen! 

Neem zeker al eens een kijkje op de website van JUTTU. 
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten