2

Wrapped up in Christian Wijnants op PFW

F
Looks / News

01.10.2016
Geschreven door Amélie De Rycke

Gisteren was een hoogdag voor de Parijse modeweek. Naast Christian Dior en Isse Miyake, liet ook Belgische trots Christian Wijnants zijn SS17-creaties op het grote publiek los.

Naar verluid liet Wijnants zich - al dan niet onbewust - inspireren door het Bulgaars-Marrokkaans artiestenduo Christo en Jean-Claude, die al over de hele wereld door middel van hun inpakmethode gebouwen en natuurfenomenen verhiefen tot kunst. De wrappingtechniek van het kunstkoppel zien we dan ook terugkomen in de asymetrische snits, de gelaagde draperie en de glanzende materialen die Wijnants' FW17-lijn kenmerkten 

_UMB7983
2
Foto © Vogue

Zoals het gros van de ontwerpers tijdens dit seizoen wisselde ook Wijnants minimalistische, eerder monochrome silhouetten af met colour block looks waarbij een print meer of minder niet geschuwd werd. Van jurken met polkadots tot verfijnde broekpakken met bloemenmotief.

Heel wat Belgen woonden de Christian Wijnants-show bij. Ook Belmodo Blogger Tiany zat op de eerste rij en liet zich innemen door de geraffineerde creaties op de runway. Backstage was de Belgische make-upartieste Florence Teerlinck aan het werk. Zij zorgde ervoor dat de modellen met een gepaste make-uplook de runway konden bestijgen. 

Vandaag staan grote namen als Haider Ackermann, ACNE Studios en Vivienne Westwood op het programma. Hou je social mediakanalen dus goed in het oog!
Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo