0

Working on the other side

F
News

7
30.11.2013
Geschreven door Layna Isle Vancauteren

Ik ben ongeveer 2 jaar geleden begonnen als booker.

M'n baas, Marc Dochez, vroeg me toen ik nog model was of ik niet liever ook mee aan de booking tafel zat. 

Inside Dominique Models Agency
7
Foto © Layna Isle Vancauteren
Inside Dominique Models Agency
7
Foto © Layna Isle Vancauteren

Je moet weten dat voor veel meisjes die model zijn, er eigenlijk nooit een indrukwekkende carriëre is weggelegd. Er zijn enorm veel meisjes die heel lang in de middenmoot blijven. Wat niet persé slecht is, want in mijn geval heb ik ook in Elle Magazine gestaan en voor grote internationale ontwerpers gewerkt, maar je geraakt toch heel moeilijk in dat volgend "hoger" niveau. Dus dan moet je zien of je gewoon hier en daar een job wilt blijven doen om wat geld bij te verdienen of gewoon echt ermee stoppen en dan ook die knoop doorhakken. Maar er helemaal mee kappen is altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Het is echt een job waar het eigenlijk niet zo heel hard uitmaakt of je nu hard werkt of niet. It's 90% about luck & looks. Heel onvergeeflijk eigenlijk. 

De muur vol composiet kaartjes van al onze modellen. Dit is nog maar de helft.
7
Foto © Layna Isle Vancauteren

Ik merk dat veel modellen gewoon jaren bij een bureau blijven en hier en daar nog een job doen en daar dan ook perfect gelukkig mee zijn. Ik wilde toch iets anders maar wist niet goed wat, enkel dat ik toch in de mode wilde blijven. Dus die vraag om over te schakelen kwam ook net op het goede moment.

Ik ben eigenlijk officieel geen booker maar er is niet echt één specifieke term voor wat ik precies doe, dus ik hou het maar op dat woord. 

De studio op het agentschap. Hier trekken we alle polaroids van de modellen. Dit zijn naturelle foto's with no make-up. Veel klanten vragen hiernaar om het juiste beeld te krijgen van hoe het model er echt uitziet.
7
Foto © Layna Isle Vancauteren

Wat ik precies doe, is als volgt: ik schrijf de meisjes in en geef uitleg over wat er allemaal precies van hen verwacht wordt. Een soort van voorwoord eigenlijk, dan regel ik de testshoots om zo hun portfolio aan te dikken zodat ze uiteindelijk betaalde opdrachten kunnen boeken. Ik volg de meisjes en ouders op, want het is heel belangrijk om de contacten te onderhouden zodat niemand zich vergeten voelt. Ik kies de beste beelden voor de website en hun book, ik geef ook workshops over het modellenleven en als er minderjarige meisjes zijn die in het buitenland moeten werken, ga ik mee als chaperonne en last but not least, ik verzorg alle social media van het agentschap.

Wat ik het leukste vind aan de job is vooral het contact met de meisjes. Je bouwt echt een band op en je leert ze allemaal kennen. Met sommige meisjes word je ook echt close. Maar soms moet ik ook hard zijn, want als blijkt dat een meisje toch geen potentieel blijkt te hebben als model, moeten we ze ook laten gaan ... Maar dit gebeurt gelukkig niet zo vaak!

Topmodel Yumi Lambert komt ons een bezoekje brengen!
7
Foto © Layna Isle Vancauteren
Topmodel Yumi Lambert komt ons een bezoekje brengen!
7
Foto © Layna Isle Vancauteren

Love, L.
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten