0

Wishlisted: Tea For Two

B
Fragrances

6

Een warm, cozy parfum dat ruikt naar gerookte thee, peperkoek en leder schreeuwt maar 1 ding: Kerstmis! Pumpkin spice loving parfumliefhebbers, take note.

Kerst is nog maar net voorbij, maar de Antwerpse straten zijn gelukkig nog steeds versierd met feeërieke kerstverlichting, en hoewel het belachelijk warm is voor deze tijd van het jaar, hangt er nog steeds iets kerstigs in de lucht. En dat laat ik het liefst zo lang mogelijk duren. 

Hoe? Met het juiste parfum natuurlijk. En wat mij betreft, is L’Artisan Parfumeurs Tea for Two de geknipte optie. De elegante mengeling van lapsang souchong, smoky leder en kruidige speculaas past namelijk helemaal in de gezellige kerststemming waar ik zo verknocht aan ben.

Wishlisted: Tea for Two (L'Artisan Parfumeur)
6
Foto © Carlotta Beauty Shop

Toegegeven, ik was noodgedwongen aan een nieuw flesje parfum toe, wegens een onverwacht leeg - lees: in recordtempo opgebruikt - flesje Royal Oud. De horror! Om toch maar niet parfumloos aan de dag te moeten beginnen - again: de hórror! - ging ik in mijn uitgebreide collectie staaltjes op zoek naar iets draagbaars, en viste spontaan Tea for Two uit de hoop. 

Het resultaat was instant X-mas magic: van de smoky, lederachtige mix tussen earl grey en lapsang souchong in de top over de ontzettend eetbare, honingachtige peperkoek in het hart tot de heldere, kamilleachtige vanille op een bedje van clean, fluweelachtig leder in de basis. Denk knisperend haarvuur, whimsical kersttruien en een dampende kop thee met carrot cake (<3). Winterse gezelligheid, quoi.

Wishlisted: Tea for Two (L'Artisan Parfumeur)
6
Foto © Lather Rinse Repeat

Wat het parfum echter redt van een kanjer van een pumpkin spice latte-cliché of andere meligheid is de helderheid ervan. Het signature minimalisme van parfumeur Olivia Giacobetti (ook wel de neus achter Diptyques Philosykos) zorgt ervoor dat je geen schrik hoeft te hebben te veranderen in een wandelende suikerbom.

De vanille is eetbaar, maar helder en droog. Geen zweempje puddingcliché te bespeuren, en dat is maar goed ook. De romigheid die ervoor zorgt dat Tea For Two uiteindelijk mooi versmelt met mijn huid is eerder afkomstig van de suèdeachtige ledernoot, met kaneel als de kruidige spil tussen de twee.

De rokerige theenoot in combinatie met dat lederachtige second skin-gevoel zorgt voor een tikkeltje sensualiteit, maar op een schone, ingetogen manier, ver van de scherpe, dierlijke groezeligheid van pakweg Cuir.

Wishlisted: Tea for Two (L'Artisan Parfumeur)
6
Foto © itsnotfingrockingscience

Want Tea for Two mag dan kerstig cozy zijn, het is bovenal een elegant, verfijnd, warm winterparfum, dat nooit opdringerig wordt. Hoewel het dat misschien wel iets meer zou mogen zijn. Want het enige nadeel van Tea For Two is dat het erg snel vervliegt. Na een kleine 3 kwartier moet ik echt al met mijn neus tegen mijn huid gaan ruiken om het nog gewaar te worden. Het ultieme ‘my skin but better’-gevoel, dat wel, want - zoals gezegd - het versmelt erg mooi, maar net iets te intiem dus.

Wishlisted: Tea for Two (L'Artisan Parfumeur)
6
Foto © conprofumo
Wishlisted: Tea for Two (L'Artisan Parfumeur)
6
Foto © kosmetyczkapelnacudow

Korte samenvatting? Tea for Two is een delicieus, cozy parfum voor thee-, speculaas-, kerst- & pumpkin spice lovers die parfum ernstig nemen. Of voor al wie stiekem wenst dat elke dag naar kerst zou moeten ruiken...

L’Artisan Parfumeur Tea For Two eau de toilette, € 102,-/100 ml. O.a. verkrijgbaar bij Necessities in Antwerpen en Senteurs d’ailleurs in Brussel.

01.01.2016
Geschreven door Kora-Lee LustWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten