0

Wind of change

F
News

10
06.03.2016
Geschreven door Basten Basstanie

Ik kan je zeggen dat er op een kleine maand een explosie van gebeurtenissen op iemand zijn pad kunnen komen. Zo’n maand heb ik namelijk achter de rug.

Waar zijn we nu beland tijdens de koude wintermaanden en waar zijn we nu mee bezig? 

Om te beginnen neem ik je even mee naar het einde van 2015 en het begin van 2016. ‘Oud oep nief’ vieren, inderdaad! Dat doen we uiteraard met een selectie van de beste vrienden. Zo gingen Bram, Claudia, Nathalie en ik er het beste van maken in Amsterdam!

 

Wind of change
10
Foto © Nathalie Hamelton

Dat Brambie en Clau-Clau mindblowing zijn moet je me niet vertellen! Nochthans was het tijdens dit leuke weekendje dat Nathalie ontzettend veel indruk op mij maakte. We groeiden naar elkaar toe en ze vertelde me dat er een atelierruimte bij haar beschikbaar was. Die atelierruimte zou ook betekenen dat ik zou samenhokken met een aantal vernieuwende en veelbelovende muzikale talenten.

Niet zomaar een ruimte, maar een atelier op toplocatie! Deze jongen is namelijk artistiek bezig in de oude brandweerkazerne van Gent.

 

Wind of change
10
Foto © Belgisch

Misschien is een korte schets wel even nodig... 

Nathalie Hamelton is de bedrijfsleider van de VZW BAND IT. Dit is een lokaal en jong artiestenbureau uit Gent. Ze representeren en ondersteunen verrassende muzikale en theatrale artiesten. Daarbovenop brengen ze organisatoren uit de muziekindustrie en event-wereld in contact met deze talentvolle jongeren!

Zelf is Nathalie ook muzikaal actief als Miss Hamelton en zangeres bij een Amy Winehouse tribute band.

Wind of change
10
Foto © Frederic Van Hecke

Als tweede huisgenoot hebben we Jolien die actief is als zangeres in de nieuwe band Louie. Naast muziek is ze betrokken in tal van nevenactiviteiten, is ze de ‘shrink’ des huizes en weet ze als geen ander mijn - stiekem - uitstelgedrag te voeden.

 

Wind of change
10
Foto © VZW Band It

Last but not least stel ik je nog graag Frederik voor. Een man met een verbluffend pianotalent. Hij is tevens ook actief in Miss Hamelton’s Curious Collection!

Hij is niet enkel goed in creatieve bezigheden.  Hij studeert ook rechten in Brussel en combineert dat  ook nog eens met het organiseren van de meest zotte “Get Lucky!”-huisfeestjes. Een bezige bij, en iets wat enkel deze jongen tot een goed einde kan brengen. 

Wind of change
10
Foto © Belmodo

Daarbovenop ben ik dit aan het schrijven terwijl ik naast de beruchte MC JORDY zit!

Out of this world DJ MC JORDY ken je misschien van optredens in de Vooruit of van het theaterfestival in Brussel. Musical artists ten overvloed hier!

Wind of change
10
Foto © Facebook MC Jordy

Een kersvers atelier en getalenteerde mensen zorgen voor een stimulerende input. Zo hou ik mezelf bezig met tal van creatieve ideeën en opdrachten

Wind of change
10
Foto © Sam Bynens
Wind of change
10
Foto © Domien Huyghe

Naast het creatieve proces is er de geldkraan. Op korte tijd kende ik veel geluk, vond ik geweldige steun bij de beste vrienden die je je kan voorstellen én kreeg ik de kans van start te gaan in de hippe en gezellige bar ‘Bar Popular’! Hier kom ik met veel plezier werken en lijkt het alsof ik al spelenderwijs de nodige centjes op mijn bankrekening zie verschijnen.

Toffe collega’s, zalige muziek, leuke sfeer… Cocktails worden hier trouwens met plezier gemaakt. Kom het gerust zelf ontdekken, jullie zijn meer dan welkom!
 

11156131_813927862017404_3901283739642383061_n
10
Foto © Bar Popular

Wat er nu volgt is nog een mysterie. Op dit moment ben ik snel een speech aan het voorbereiden. Ik ben namelijk uitgeroepen tot eervol student van mijn middelbare school! 
Daarnaast zijn er nog vele dromen in het vizier. Eentje daarvan is een VZW op te richten voor talentvolle studenten.

We zien wel hoe het loopt... For now kan ik zeggen dat het zeer aangenaam was om Belmodo Guest Editor te zijn... Cheers, iedereen! 
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten