0

Wimperverlenging: the extended story

B
Make-up

5

That time I tried eyelash extensions: het verhaal over hoe ik voor de eerste keer in mijn leven zin kreeg om mijn eigen wimpers uit te trekken ...

Toen ik voor het eerst over wimperextensions hoorde, dacht ik dat ik het licht had gezien! Gedaan met elke avond met watjes over mijn oogleden te wrijven en ‘s morgens alsnog met panda-ogen op te staan. Gedaan met masscara’s te zoeken waar ik niet allergisch op zou reageren. Nee, gewoon 1 keer langsgaan voor eylash extensions en daarna 4 weken lang zorgeloos met mijn Bambi-oogjes knipperen.

Wimperverlenging: the extended story
5
Foto © Favim

Of dat dacht ik toch. Want mijn wimperavontuur bleek geen picknick te zijn. Oké, waarschijnlijk ben ik zelf voor een groot deel verantwoordelijk (with great lashes comes great responsibility), ik had beter moeten opzoeken wat de verschillende soorten wimperextensions zijn. Van verschil in lengte tot verschil in dikte en krul ... je kan de extensions maar beter even zorgvuldig bestuderen voor ze op je eigen wimpers worden gekleefd (dat was ik dus vergeten).

Mijn vriendin die me introduceerde tot deze wondere wimerwereld had zelf een Kardashian-esque fringe rond haar ogen, de maximum hoeveelheid valse wimpers per echte wimper, dat zijn er dus maar liefst 10. Aangezien ze een glamoureuze bombshell is komt ze er mooi mee weg. 

Wimperverlenging: the extended story
5
Foto © marketingland

Mijn plan was toch om voor de minimalistische aanpak te gaan. Ik had de nude-versie van wimperextensions voor ogen, zeg maar. Dus ik vroeg naar extensions die gewoon de indruk zouden geven dat ik mascara op had. ‘Oké’ glimlachte de wimperspecialiste terwijl ze een geschikt exemplaar uitkoos (Waarom, waarom heb ik die toen niet wat nauwkeuriger bestudeerd!?).

Terwijl mijn onderste wimpers werden afgeplakt, begon ik me stilletjesaan in A Clockwork Orange te wanen. Een uur lang wachtte ik af terwijl wimper per wimper werd vastgelijmd. Spannend, ondertussen droomde ik er al van om die Bambi-blik te bewonderen, het ene mascaracampagnebeeld na het ander flistte door mijn hoofd ...

Wimperverlenging: the extended story
5
Foto © media cache

Na wat fixer op mijn ogen te sprayen, rijkte ze me de spiegel aan. Knipper, knipper ... fuck my life, wat was dit!? De wimpers die mijn ogen omkaderden waren zo gigantisch gekruld dat ze letterlijk terugbogen tot op mijn oogleden! Dat was weer eens wat anders dan verwacht. Mijn eyelash intentions waren verre van deze wimperextensions.

3Geen producten met olie gebruiken rond de ogen hé!" Pom pom pom, zou ik er vanaf geraken als ik er straks pure olie over wrijf? Of zit er toch niets anders op dan mijn wimpers 1 voor 1 uit te trekken? Zouden ze loskomen als ik gigantisch hard begin te wenen (dat zou op dat moment geen probleem zijn geweest, maar bij Kim Kardashian lijken ze ook dan perfect te blijven zitten).

Wimperverlenging: the extended story
5
Foto © meguideu

Uiteindelijk heeft de Belmodo redactie me verlost en mijn wimpers een knipbeurt gegeven. Snip, snip voor mij het einde van het wimperavontuur. Al moet ik toegeven dat ik een week later op een beauty event een PR lady zag met prachtige wimperextensions. Naturlijk, fijn en vooral absoluut niet gekruld ...

Misschien toch nog een herkansing geven en dit keer de wimpers vooraf grondig inspecteren!

15.05.2016
Geschreven door Isabelle LeempoelsWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten