0

Why Belmodo loves Sonia Rykiel

F
News

7

De modewereld is opnieuw een icoon verloren. De Franse modeontwerpster Sonia Rykiel overleed op 86-jarige leeftijd, maar laat een kleurrijke indruk na op alle Belmodo lovers.

Ze was de eerste designer die samenwerkte met 3 Suisses

Wie vroeger ook standaard enkele 3 Suisses-catalogi op de salontafel had liggen, is zo misschien onbewust voor het eerst in aanraking gekomen met Sonia Rykiel. Zij was namelijk de eerste designer die het aandurfde om een samenwerking aan te gaan met het (toen nog) postordermerk. Gedurfd!

Why We Love Sonia Rykiel
7
Foto © Etsy
Why We Love Sonia Rykiel
7
Foto © Culture Mode

Haar collab met H&M is nog steeds een van onze favoriete ooit

Haar samenwerking met 3 Suisses moet haar bevallen zijn, want sindsdien bleven de fashion collabs volgen. Recent was er de samenwerking met Lancôme, en in 2010 werkte ze samen met H&M voor een collab die nog steeds hoog scoort op ons lijstje van 'favoriete collabs ever'!

Check trouwens zeker eens de site van De Rode Loper voor oldschool beelden van Tiany Kiriloff in Sonia Rykiel x H&M en spot mini-Yelena being cuter than cute.  

Why We Love Sonia Rykiel
7
Foto © Mode L de Com

Ze was de enige echte queen of knits

Wie Sonia Rykiel zegt, zegt knitwear. Sonia begon haar fashion-avontuur met enkele simpele, comfortable knits en grijpt - gelukkig voor ons - regelmatig terug naar haar basisontwerpen. Haar Poor Boy Sweater was een schot in de roos en belandde meteen op de cover van ELLE.

Why We Love Sonia Rykiel
7
Foto © Sonia Rykiel
Why We Love Sonia Rykiel
7
Foto © The Guardian
Why We Love Sonia Rykiel
7
Foto © Vogue

Ze speelt met kleur

Ook typisch Sonia: kleur. Haar basispalet mag dan bestaan uit beige, grijs, donkerblauw en steenkool-zwart, het contrast met felle, popping kleuren, springt meteen in het oog en maakte haar ontwerpen wereldberoemd. 

Ze kan met zichzelf lachen

Toestaan dat iemand een song maakt met de titel 'Who the hell is Sonia Rykiel?' en er met de glimlach ook nog aan meewerken? Sonia Rykiel kon met zichzelf lachen en is alleen al daarom met recht en rede een echte legende.  

25.08.2016
Geschreven door Yasmine De WildeWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten