7

What we can learn from dragqueens

F
News

Ze stralen, hebben enorm veel zelfvertrouwen en hun make-up is on point. Ladies, misschien kunnen jullie op beautygebied nog iets bijleren van dragqueens?

We mogen zonder twijfel concluderen dat een transformatie van man naar vrouw enkel echte artiesten kunnen waarmaken. Van heupen creëren tot de perfecte make-up, een pruik en een killer outfit. Zo ziet de voorbereiding van een avondje stappen eruit voor dragqueens.

Ik had een date met Kitty Katoi, zij richtte sinds een jaar haar ‘House of Katoi’ op en is hiermee een awesome dragqueen waar we veel van kunnen leren.

What we can learn from drag queens
7
Foto © Koray Poyraz
What we can learn from drag queens
7
Foto © hannah and Joel

Kitty Katoi is de stage name van Andy M G, een creatieveling waarbij drag begon als een hobby die ondertussen uit de hand is gelopen. “In de gayscène zijn drags niet weg te denken en bovendien was ik altijd al gefascineerd door de transformatie van man naar vrouw. Ik vond in drag gekleed gaan een nieuwe uitlaatklep en ik blijf een bepaald 'mettier' uitoefenen. Ik schilder mijn gezicht, creëer een illusie en acteer tegelijkertijd, zalig,” verduidelijkt Kitty.

Kitty schildert haar gezicht echt en maakt van een mannengezicht een vrouwengezicht. This needs some skills. Vrouwen kunnen misschien nog wat leren qua make-up? Met Kitty’s tips, steel jij vanaf nu de show.

#1 Leg een goede basislaag

“Tijdens deze basislaag kan je best al je shaping verwerken om je vrouwelijkste features in de verf te zetten – letterlijk dan. Dit is iets wat veel vrouwen niet doen. Hetzelfde ondervind ik met lipstick. Veel vrouwen zijn blijkbaar bang van felle kleuren. Dit is perfect mogelijk voor een alledaagse look als de rest van je make up naturel is. Wat mascara en poeder is not enough girls.”

What we can learn from drag queens
7
Foto © Elisa Schanzer
What we can learn from drag queens
7
Foto © Elisa Schanzer
What we can learn from drag queens
7
Foto © Elisa Schanzer

#2 High heels for the win

“Uitgaan op platte schoenen is not done. Show some legs en wees fier op wat je te bieden hebt. Als ik in drag ben draag ik lagen en lagen make-up, zijn mijn benen perfect geschoren en draag ik een korset en hakken van minstens 12cm hoog en dat allemaal minstens 6 à 8 uur lang. Trust me, mannen zien een vrouw ook liever op hakken. Je postuur wordt beter, je billen zijn strakker, en je benen ogen langer. Geloof me, ik ben ook blij wanneer ik mijn hakken kan uittrekken maar no pain no gain.”

#3 Step it up girls

“Een dragqueen is en blijft een man. Wij halen onze inspiratie bij bloedmooie vrouwen, stijliconen en celebrities. Zodra wij dragqueens er beter gaan uitzien of meer aandacht krijgen dan natuurlijke vrouwen, moet je dringend een tandje bijsteken (lacht).”

What we can learn from drag queens
7
Foto © Kris De Smedt

Deze dragqueen werd onlangs Miss Fish 2016 en krijgt alvast veel complimenten over haar benen en wordt vaak versierd door heteromannen. Misschien twijfelen ze door haar skills toch aan hun geaardheid?

“Ik ga hier niet op in. Ik heb veel te lang aan mijn make-up gezeten om deze te laten verpesten door een avontuurtje van 10 minuten. People will remember me,” sluit ze bondig af.

Misschien toch eens luisteren naar haar golden tips?

15.05.2016
Geschreven door Stef PoortmansBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo