0

Weekends are for inspiration

F
News

4
11.05.2014
Geschreven door Stephanie Duval

Als je een creatieve job hebt, en daarbovenop ook nog eens een blog wilt bijhouden, wordt het na een tijdje een uitdaging om telkens weer opnieuw geïnspireerd te geraken.

Toen ik in het begin van mijn journalistenbestaan enkel over mode schreef, vond ik dat best moeilijk: elk seizoen gebeurde er toch wel een beetje hetzelfde, want de veranderingen beperkten zich tot uiterlijkheden.

Pas vanaf ik ook over reizen, food, lifestyle en design begon te schrijven, voelde ik de inspiratie weer hevig opborrelen, en kon ik weer verliefd worden op de mode. De wereld zit vandaag ook niet meer in hokjes: de interessantste en mooiste dingen zijn vaak een kruisbestuiving van verschillende domeinen of werelden. Maar je moet ze natuurlijk wel nog tegenkomen, om er inspiratie uit te kunnen halen.

Als ik tijdens het weekend eens een luie dag heb, kan ik echt uren online doorbrengen met het lezen van blogs, pinnen op Pinterest, en scrollen door mijn Instagram feed. Als afscheid van mijn guest editorship bij Belmodo, laat ik dan ook graag een lijstje achter van de mensen die mij online steeds weer weten te inspireren. Happy browsing!

BELMODO-GUEST-EDITOR-STEPHANIE-DUVAL-1
4
Foto © Stéphanie Duval

Dit is mijn Pinterest account, en dit zijn mijn favoriete gebruikers:

  • Alle pins van Amanda Jane Jones, grafisch ontwerpster voor Kinfolk, lijken zo uit de wereld van dat magazine te zijn geplukt.
  • Ik ben grote fan van Pennyweight, de blog van Elise Joseph, maar ook haar Pinterest account is fantastisch.
  • De blog A House in the Hills moet ik vast niemand meer voorstellen, en ook de Pinterest pagina van blogger Sarah Yates is to die for. Ik moet oppassen dat ik niet alles repin.
BELMODO-GUEST-EDITOR-STEPHANIE-DUVAL-7
4
Foto © Stéphanie Duval

Op mijn Instagram account probeer ik dagelijks een leuke foto te plaatsen, en dit zijn enkele van mijn favoriete users:

  • Tho Keller woont in Hamburg en heeft een online winkel waarin hij de mooiste magazines verkoopt. Ik verlekker mij altijd op de foto's die hij neemt van een koffie en een nieuwe titel (en mijn leeslijst groeit elke keer aan).
  • Chloe Touran verkoopt prachtige planten via haar webshop maar het zijn vooral haar Instagrams die me inspireren om meer groen in huis te halen (of een trip naar Californië te plannen).
  • Belgische designer Sarah Van Peteghem woont en werkt in Berlijn, maar als je haar Instagrams bekijkt zou dat net zo goed een Scandinavisch land kunnen zijn. Ik ben gek op haar cleane, moderne stijl.
  • Ik volg niet zoveel mommy blogs, maar ik beschouw de blog van Isabel - mama van Jules en Jeanne - dan ook niet als een doorsnee mommy blog. Haar Instagrams doen me dromen van een eigen stylish kroost.
BELMODO-GUEST-EDITOR-STEPHANIE-DUVAL-9
4
Foto © Stéphanie Duval

Op mijn blog heb ik ook een blogroll staan, maar dit zijn nog enkele andere van mijn favoriete blogs:

  • Figtny is een tamelijk recente style blog, maar ik heb al zowat al haar outfits in mijn style moodboard gepind. Het is allemaal heel casual en understated - precies zoals ik het graag heb.
  • Zoals Jessica Comingore zijn er niet veel, geloof ik. De blog van deze designer en fotografe uit Los Angeles inspireert me altijd om de lat net ietsje hoger te leggen in alles wat ik doe. En om naar L.A. te verhuizen, maar da's een ander verhaal.
  • De juiste mix vinden tussen design, branding, mode en al de rest dat me interesseert - het is geen makkelijke oefening op mijn eigen blog. Blogmilk slaagt daar volgens mij heel goed in, en vormt op die manier een bron van inspiratie.Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten