Weekendmodus op een donderdag

F
Trends

12
19.04.2014
Geschreven door Sarah Roelstraete

Ik werk heel vaak in het weekend, omdat ik veel met kinderen en people (zo heten de 'gewone' mensen, lezeressen zeg maar) fotoshoots doe en dat gebeurt nu eenmaal vaak in het weekend.

Dat betekent dat ik dan vaak op een andere dag even weekendje speel. Thursday is the new Friday anyways. En met een lief die ook zelfstandig is, kunnen wij ons dat wel eens permitteren. Bovendien is het opvallend dat vrienden de laatste tijd wel graag bij ons komen winen & dinen en dat heeft alles te maken met de kookkunsten van Michael. Ik ben zelf niet eens zo'n slechte kok, al zeg ik het zelf, maar het laatste jaar heb ik niet eens meer de kans om te koken voor de vrienden. Op algemeen verzoek haalt Michael telkens zijn Thai-kookkunsten boven. Hij heeft nl. 7 jaar in Thailand gewoond en toen hij eenmaal terug in België was, miste hij het authentieke Thai food zo hard dat hij er gewoon zelf steengoed in geworden is. Laat dat bovendien 1 van mijn lievelingskeukens zijn, I'm not complaining at all!

Dus de laatste tijd is ons huis vaak gevuld met vrienden die allemaal héél hard uitkijken naar al de heerlijke onuitspreekbare Thai gerechten ... Zo kan ik de perfecte gastvrouw spelen, someone's got to do it!

Weekendmodus op een donderdag
12
Foto © Sarah Roelstraete

Friends & food, all this girl needs ...

Weekendmodus op een donderdag
12
Foto © Sarah Roelstraete

Nee, niet de onze, maar wel cutie Lou op schoot bij Michael.

Weekendmodus op een donderdag
12
Foto © Sarah Roelstraete

En voor degenen die geïnspireerd zijn, hierbij Michaels recept voor Nam Tok Nua(watervalbiefstuk).

Ingrediënten

Weekendmodus op een donderdag
12
Foto © Sarah Roelstraete

Tamarind
Vissaus
Munt
Limoen
Koriander
Sweet Jasmine rijst (sticky rice)
Biefstuk
Thaise chillies
Geroosterde chillies
Arachideolie
Rode ui

Voor de marinade

3 eetlepels Tamarindpasta
2 eetlepels vissaus
2 in stukjes gesneden chillies

Dit mengen met 5ml. water. Het vlees eronder mengen en in de koelkast stoppen voor 1 uur.

Bereiding

De rijst in de wok (niet gekookt) bakken tot hij bruin is en dan in de vijzel pletten tot kruimel.

Het vlees kort roosteren op een grill of barbecue (enkel dichtschroeien aan beide kanten). Daarna snij je het vlees in reepjes.

In de wok giet je wat arachideolie in de wok en laat je die goed warm worden. Gooi de reepjes vlees erin, gevolgd door versneden munt, koriander en rode ui. Zet je vuur nu iets zachter en giet er een mengeling in van 2 eetlepels vissaus en 2 eetlepels limoensap. Lichtjes laten inbakken en gooi er een koffielepel geroosterde chili (of meer naar keuze) bij. Tenslotte nog je getoaste rijst toevoegen.

Weekendmodus op een donderdag
12
Foto © Sarah Roelstraete
Weekendmodus op een donderdag
12
Foto © Sarah Roelstraete
Weekendmodus op een donderdag
12
Foto © Sarah Roelstraete
Weekendmodus op een donderdag
12
Foto © Sarah Roelstraete

Snel zijn, dat is de boodschap bij het wokken.

Weekendmodus op een donderdag
12
Foto © Sarah Roelstraete
Weekendmodus op een donderdag
12
Foto © Sarah Roelstraete

En dit is het heerlijke resultaat:

Weekendmodus op een donderdag
12
Foto © Sarah Roelstraete



Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nu in de Boutique


Belmodo sweater



Shop now
Wedstrijden
Agenda



Win een Deliveroo-voucher t.w.v. € 100

Deelnemen

22.02.2017 - 28.02.2017

Fashion Week: Milaan

17.02.2017 - 21.02.2017

Fashion Week: London

29.01.2017 - 29.01.2017

Exclusieve Yarnsale by LN|Knits

Ontdek meer

Guest editor

Annabel Pesant

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win een Deliveroo-voucher t.w.v. € 100

Deelnemen
Agenda

22.02.2017 - 28.02.2017

Fashion Week: Milaan

17.02.2017 - 21.02.2017

Fashion Week: London

29.01.2017 - 29.01.2017

Exclusieve Yarnsale by LN|Knits

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo