0

Wat te doen als je verbrand bent

B
Skin care

8

Ondertussen is smeren tegen zonnebrand al goed ingeburgerd bij ons. Toch kan je af en toe verrast worden door de sterkte van de zon en zie je plots zo rood uit als een kreeft.

Het is heel belangrijk dat je voldoende zonnecrème gebruikt als je je in de zon begeeft. Dat wil dus niet alleen zeggen als je letterlijk erin gaat liggen, maar ook als je even in de zon gaat wandelen. Hoe lager je SPF, hoe vaker je opnieuw moet smeren.

Zonnecrème smeren hoeft trouwens helemaal niet te betekenen dat je niet bruin zal worden. Veel zonnecrèmes bevatten bronzer en bevorderen zelfs je bruine kleurtje.

Reageer

Ga onmiddellijk uit de zon. Hoe langer je in de zon zit, hoe erger je het zult maken. Van zodra je wat rode verkleuring ziet, ga je er best al uit. Smeer dan direct zonnecrème, want je zal waarschijnlijk nog in de zon moeten lopen. Aftersun en dergelijke smeer je best pas als je er zeker van bent dat je niet meer in de zon zal lopen.

Aftersun

Aftersun Face Cream - €24
8
Foto © Comfort Zone
Aftersun body cream - €29
8
Foto © Comfort Zone
Baume Reparateur Après Soleil - €5,29
8
Foto © Corin De Farme
Verkrijgbaar bij de apotheek
8
Foto © Topiderm

Gebruik zeker een goede aftersun. Probeer crèmes te zoeken die aloë vera bevatten. Het werd al bewezen dat de plant wonden helpt helen en dat het bacteriën doodt. Sommigen zweren er zelfs bij om de plant rechtstreeks op hun huid te smeren. Je snijdt dan gewoon de plant doormidden en wrijft je huid in met het sap dat in de het blad zit.

Als je op zoek bent naar een echt sterke crème die je huid helemaal herstelt, dan is Topiderm van Pannoc een aanrader. 

Hydrateer

Hydrateer letterlijk en figuurlijk. Drink voldoende water aangezien je huid heel uitgedroogd is als die verbrand is. Daarbij komt ook dat het koude water je huid zal afkoelen. 

Lait après-soleil corps - €45,50
8
Foto © Sothys
Soin après-soleil anti-âge - €60
8
Foto © Sothys

Daarnaast moet je ook een hydraterende crème gebruiken. Probeer niet te dik te smeren anders houdt je huid de warmte vast. Een fijn laagje is meer dan voldoende.

Draag losse kleren

Draag losse kleren
8
Foto © Weekday

Pijnig jezelf niet en geef je lichaam de ruimte om te ademen. Lichte en losse kleren zullen veel fijner aanvoelen. Kies stoffen die wind doorlaten zoals linnen en lichte katoen.

Als het nog altijd pijn doet, kan je nog altijd opteren voor een pijnstiller. Als het echt te erg wordt, ga je beter eens langs bij de huisarts. 

11.08.2016
Geschreven door Laura De SmetWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten