0

Wat doen met een k*t cadeau!?

F
News

6

I got lucky this year! Enkel topcadeaus onder de kerstboom, maar jammer genoeg is dat niet altijd zo. Ik vertel jou wat te doen met een rotcadeau!

Cadeautjes kopen is altijd leuk, maar cadeautjes krijgen is vaak nog leuker. Nochtans kan dat mooi ingepakte geschenk serieus tegenvallen. Je maakt online lijstjes, somt letterlijk geregeld enkele hebbedingen op die je doodgraag wil hebben én toch slagen sommige mensen er in om de plank compleet mis te slaan. Het enige wat je op dat moment kan doen om de schade te beperken is krampachtig lachen en beleefd dankjewel zeggen. Achteraf dump je dat gedrocht wel ergens in een kast. Of niet? Misschien zijn er ook wel andere mogelijkheden om je pressie weg te toveren! 

Online verkopen

Online verkopen & kopen
6
Foto © Belmodo

Ik denk dat iedereen deze uitvlucht wel kent, niet? Het kan online, het kan stiekem en niemand zal ooit te weten komen dat je dat cadeau hebt doorverkocht. Ideaal! Tegewoordig heb je keuze genoeg uit verschillende online verkoopplatformen. Denk maar aan 2ehands.be of bol.com

Het is gratis en je verdient er nog een duit aan. Die extra centjes kan je dan weer investeren in je volgende fashion aankoop. Shopaholics moeten slim zijn hé! Wie weet kom je op 1 van deze platformen je volgende must have wel tegen. 

Swishing

Swishing
6
Foto © Swishing

Hoe massaproductie én overconsumptie in de fashion industry tegen te gaan? Door te ruilen natuurlijk! Lag er voor jou dit jaar opnieuw een paar sokken, een afschuwelijke trui of een kleedje van 3 maten de klein onder de boom? Wie weet kan je er iemand anders een groot plezier mee doen.

Swishing.be is in België het grootste platform als het op ruilen aankomt. Zij organiseren, verspreid over heel Vlaanderen, swishing marktjes of ruilevents waar iedereen terecht kan. Zin om thuis zo'n event te organiseren met enkele vrienden? Geen probleem! Swishing doet het allemaal. 

Revive market

Revive Market
6
Foto © Revive Market

Revive market is een nieuw platform dat net is opgestart in Antwerpen. Iedereen die ergens in zijn kleine teen een beetje eco minded is, is hier op de goede plek. Dit concept geeft je de kans om alle kledij die je niet meer draagt te verkopen op een toffe, hippe en gezellige meeting spot.

De 1ste editie vond plaats in de trendy Antwerpse hotspot Plein Publiek. Kledij een nieuwe bestemmingen geven dat is het doel van Revive Market. Wie weet wat kan je er op de kop tikken? Join us voor de 2e editie in februari

Tweedehands winkels

Tweedehands winkels
6
Foto © Episode

Wat je ook altijd nog kan doen als online niet echt je ding is, is langsgaan bij tweedehandswinkels. Deze winkels zijn altijd wel op zoek naar toffe, nieuwe spulletjes om te verkopen bij hen in de winkel. Keuze genoeg want 2nd hand shops zijn hotter than ever en je kan er echte parels op de kop tikken. 

Rommelmarktjes

Rommelmarktjes
6
Foto © Goegekregen

Niets wat ik liever doe dan snuisteren tussen spulletjes van vroeger, oude kledij, boeken, platenspelers en allerlei snuisterijen. Pure nostalgie. Zet mij voor een rommelmarkt and I am ready to dig in! Op deze goddelijke plekjes kan iedereen terecht die ofwel spullen mee naar huis wil nemen of net niet meer.

1 van de grootste organisaties die rommelmarktjes organiseert is Goegekregen. Zij laten her en der, verspreid over heel Antwerpen, leuke marktjes uit de grond schieten. Check de site en zorg dat je er de volgende keer bij kan zijn en reserveer jouw klein stukje grond. Pak alles wat je kwijt wil mee, stal het uit en verkopen maar. 

Vind je hier toch nog niet de ideale oplossing tussen? Zet je dan schrap voor de solden, want die zijn net begonnen!. Vergeet dat ene slechte cadeau en ga er snel een veel beter scoren. Veel succes!

03.01.2016
Geschreven door Jan Van EldereWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten