0

Want ja, glamour in België, het kan

F
News

7
17.04.2014
Geschreven door Joy Anna Thielemans

Tegen al jullie verwachtingen in: actrice zijn in België is niet zo glamorous als in Hollywood. (Of dat denk ik toch ... )

Ik doe niet aan stunt doubles, heb geen honden (geloof me, echt élke ster heeft een hond of 2. Maar waar vinden ze de tijd en plaats voor die beestjes?), geen persoonlijk make-up en haar team dat me elke ochtend mooi maakt (als er iemand kandidaat is, graag), geen kast van een huis met zwembad (spijtig genoeg), geen bodyguards en geen styliste (maar dat vind ik allesbehalve erg). En zo kan ik blijven doorgaan.

Maar het leven is net zo glamorous als wat je er zelf van maakt, of dat is toch hoe ik in het leven sta. Hier in België kan je zelf kiezen of je fulltime op de kar springt van ‘de VIP’s, de BV’s en de glitter and glamour’ of totaal niet en dat is perfect de hoeveelheid van glamour die ik wil.

Ik ben zo’n vrouw die houdt van de zoektocht naar the perfect dress en een week uitkijkt naar de dag van het evenement. Als ik kan, werk ik de dagen ervoor extra hard om de dag zelf enkel bezig te zijn met me voor te bereiden. En dan is De Nacht van de Vlaamse Televisiesterren de perfecte gelegenheid om die glamour eens volledig naar België te trekken.

Zaterdag 15 maart 2014 - It’s time to get all glammed up!

De dag begon exact hoe ik hem in gedachten had (niet dus): met een kater van de vorige avond. Well planned Thielemans en danku @Stijnvdv voor het nét iets te leuke feestje. Dus besloten mijn compagnie van de vorige avond en ik om uitgebreid te gaan ontbijten. Om 13:00. Koffie, smoothies, fruitpap, foccacia met extra spek (want vet is zo nodig na een avond gin tonic en cava) en sla, maar vooral veel gescroll op de iPhone’s omdat we tot niet veel anders in staat waren.

BELMODO-JOY-ANNA-THIELEMANS-1
7
Foto © Joy Anna Thielemans

Lovely Moora Vander Veken (@mooravd) vervoegde ons heerlijk energieke (ahum) team en ik nam haar meteen mee naar de kapper. Want timing - ik ben zo een strict persoon - is belangrijk.

15:00 - Niets leuker dan met 2 vrouwen bij Snip.Snip Charlottalei volledig weg te zakken in boeken, magazine’s, thee en roddels. Om dan ondertussen te zien hoe Maria Thys (@Mari_jha) het perfecte kapsel bij de jurk voorziet.

BELMODO-JOY-ANNA-THIELEMANS-2
7
Foto © Joy Anna Thielemans

Een paar dagen ervoor ging ik mijn jurk ophalen. Een masterpiece uit de H&M Conscious Exclusive collection. Deze ongelooflijke collectie - donderdag 10 april in de winkels - staat in het teken van Hollywood-glamour. Perfect voor zo’n avond dus. Alleen Miranda Kerr - H&M gezicht - droeg de jurk al: op de voorstelling van de collectie. En plots kreeg ik een mail, of ik diezelfde jurk wilde dragen op De Nacht.

The perfect dress is nog nooit zo perfect geweest, leek op mijn lichaam gemaakt, raakte net de grond niet als ik hakken droeg, het mindfucking blue (want eigenlijk was het zwart, maar dat geloof ik nog steeds niet) en de snit waren mindblowing. Ik was (en ben) de meest gelukkige vrouw in die jurk. De clutch van Annelies Timmermans paste er perfect bij.

BELMODO-JOY-ANNA-THIELEMANS-3
7
Foto © Joy Anna Thielemans

17:00 - We haasten ons naar Hasselt om daar te genieten van een zaal vol vrouwen en mannen uit de media die zich klaarmaken voor de avond. Make-up, styling, alles was aanwezig. We vergaten even dat we in België waren. Want ja, glamour in België, het kan.

BELMODO-JOY-ANNA-THIELEMANS-5
7
Foto © Joy Anna Thielemans

19:30 - Om dan in 30 minuten op de rode loper te gaan, bijna een ‘Jennifer Lawrenceke’ te doen, aan verschillende journalisten vertellen wat je aanhebt - maar aan hun blik vooral niet te kunnen zien wat ze er écht van vinden - en mijn lief voor het 1st te zien. En zijn blik stelde me meteen gerust, the dress was there to impress en het lukte nog ook. Check it out!

De show was puur lachen, samen met allemaal heerlijke mensen. Bert Verbeke, Lea Thys, Marleen Merckx, Ann Pira en ik zaten aan tafel, een groot deel van de cast achter ons. Constant lachen en eigenlijk allemaal stress hebben voor de uitreiking.

BELMODO-JOY-ANNA-THIELEMANS-6
7
Foto © Joy Anna Thielemans

En dan, als hoogtepunt van de dag wint Thuis de ster voor Populairste Televisieprogramma. AAAAAAAH, zo blij!

BELMODO-JOY-ANNA-THIELEMANS-7
7
Foto © Joy Anna Thielemans

We dansten, babbelden en lachten ons lichaam eraf.? 05:30 en de DJ verkondigt dat hij zijn laatste nummer speelt, we geven ons allemaal nog een laatste keer en strompelen naar ons bed. Op het einde van zo’n avond willen alle vrouwen hetzelfde: die hakken uitgooien, make-up er afvegen en vooral niet denken aan de kater van morgen. Gewoon terug jezelf zijn, Joy, zonder de Anna, zonder de glamour.

"I have a normal life and I have this glamorous life, but to me it’s 2 different things" - dixit Heidi Klum -
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten