9

Voulez-vous être Parisienne avec moi?

F
News

Oh Paris! De Franse lichtstad doet mijn hart instant sneller kloppen. Parijs is een magische plek: de hele stad ademt iets onbeschrijfelijks uit.

Nu mijn 3 weken Parijs er bijna opzitten kan ik niet anders dan enkele tips opsommen om een geslaagd verblijf te garanderen. Keep in mind dat je nooit de echte Parijse flair zal krijgen, you either have it or you don’t en de echte Parisiennes zijn er nu eenmaal mee geboren. Maar, met deze tips & tricks kom je toch dicht in de buurt.

Parlez français

Logisch, quoi. Een echte Parijzenaar zal nooit z’n best doen om eender welke taal onder de knie te krijgen. Frans is dan ook dé voertaal bij uitstek als je wil leven comme une vraie Française. Maar, als ze dan toch Engels proberen spreken, krijg je het schattigste accent, ooit. Ze French hebben hun eigen manier van praten. In welke taal dan ook.

Garde-robe

Er zit een soort nonchalance in the way waarop Parijse meisjes zich kleden. Ze houden zich voornamelijk vast aan wardrobe essentials maar met een zeker je-ne-sais-quoi. Aangezien Parijs nog steeds wordt gezien als the capital of fashion is het niet vreemd dat stijl letterlijk van hun attitude druipt. Dus, wat haal je best in huis?

Coco Chanel
9
Foto © The Australian

La marinière

Dit truitje met Bretoense oorsprong werd door Gabrielle Bonheur ‘Coco’ Chanel onsterfelijk gemaakt. Dit wit en marineblauw gestreept jersey truitje met een boothals en ¾ mouwen is zo typisch Frans dat het samen met stokbrood en een baret in veel cartoons terugkomt om de Fransen af te beelden. Nu zou je denken dat het ontzettend simpel is om een ‘juist’ exemplaar aan te schaffen, maar think again. Het échte truitje bestaat uit 21 witte strepen die 20 millimeter groot zijn en 20 of 21 blauwe strepen die 10 millimeter groot zijn. De mouwen moeten bestaan uit 15 witte en 15 blauwe strepen met dezelfde verhoudingen.

Jeans

Jeans
9
Foto © Ville de la Mode

Nu lijkt dit misschien iets wat elke vrouw sowieso in haar kleerkast moet hebben, mais bon. Zelf op de meest fancy gelegenheden zie je wel 1 of andere Parisienne die gekleed is in jeans. Het is de flair waarmee ze de jeans dragen die ervoor zorgt dat ze er chic uitzien.

Repetto x Brigitte Bardot
9
Foto © And God created Woman

Aangezien ze French girls hun dagelijkse dosis cardio verkrijgen door overal heen te stappen zijn deze essentieel. Het Franse merk Repetto introduceerde de beste ballerina’s many years ago en sindsdien zijn ze nog steeds je-van-het. Met dank aan Brigitte Bardot, by the way

Simple comme le T-shirt blanc

Oversized white T-shirt
9
Foto © Bien habillee

Een oversized wit T-shirt van excellent quality geeft je look een ultieme upgrade. Hier spenderen de Parijse chicks graag wat meer aan, aangezien een kwaliteitsvol shirt 1 van de beste dingen is die je in je kleerkast kan integreren.

The little black blazer

Little black blazer
9
Foto © Tumblr

Dit item zorgt er voor dat de jeans, witte T-shirt en ballerina’s een volledig klassevolle uitstraling hebben. Vooral op de dagen waarop je niet zeker weet wat aan te trekken zorgt dit stuk ervoor dat je tijdloos en chic voor de dag komt.

Et les autres éléments essentiels

Een trench, een oversized trui die van je schouder glijdt, mannenschoenen en een prachtige zijden sjaal zijn nog enkele stuks die ervoor zorgen dat je je Franse garderobe stijlvol kan afwerken. Allez les chercher!

Chauvinisme

Restez calme et vive la France
9
Foto © Keep Calm-o-matic

Iedereen weet dat de Fransen ontzettend veel van hun eigen land en cultuur houden. Volledig terecht trouwens. Maar ils sont les meilleurs om ook de rest van de wereld verliefd te laten worden op hun prachtige joie de vivre. Nu ik hier tijdens de zomer verbleef, werd het maar al te duidelijk dat werkelijk elke nationaliteit zijn zomer graag in Parijs doorbrengt. Daarom ook dat hun trots volledig te verantwoorden is. Kunnen wij Belgen nog iets van leren, je pense.

Le petit-déjeuner, le déjeuner et le dîner

Parisian food
9
Foto © Paris in four months

Als rasechte foodie kan ik niet anders dan werkelijk iedereen de Franse keuken aanraden. Vooral op zondag lijken de Parijzenaren hun tijd te besteden op café en/of restaurant. Can you blame them? De heerlijke croissants die je ’s ochtends samen met un délicieux café verorbert, de soupe de poisson die je slurpend tot jou neemt tijdens de middag en dan het goddelijk uitgebreide diner waar je vanaf 21 uur (niet vroeger!) kan van genieten. De hele dag is gevuld met nourriture délicieuse. J’aime la dimanche

Met dit lijstje kom je al een heel eind, maar het betekent niks als je ’t niet met de juiste air doet. Vooral les vraies Parisiennes doen alles met een bepaalde houding, een zeker ‘je m’en fous’. Het is makkelijk om op een terras de toeristen en de Parijzenaren te onderscheiden. Terwijl anderen druk bezig zijn met vanalles en nog wat, zitten Parisiennes gewoon te genieten van een double expresso, sigaret en de omgeving. Wel met een kleine verveelde blik, maar they make it look so damn chic.

Parisian attitude
9
Foto © Tresorsdeluxe

Eerlijk is eerlijk, m’n verblijf in Parijs was met ups & downs maar zo leerrijk. Ik laat la vie parisienne graag over aan diegene die er echt goed in zijn, namelijk de Fransen zelf, maar ik neem toch enkele elementen mee naar Gent. Een uitgepuurde garderobe, une nouvelle appréciation voor mijn Belgenlandje en une laid-back attitude.
Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo