0

Voorbereidingen Expo Mechelen

F
Looks

17
02.06.2013
Geschreven door Elisa Lee

Dit weekend opende de overzichtstentoonstelling van Jan en Elisabeth Leenknegt haar deuren. Wil je een blik achter de schermen werpen? Lees dan verder!

Bij een overzichtsexpo komt heel wat werk kijken. Uit alle documentatie, inspiratie en persaandacht die we de voorbije 10 jaar verzamelden, maakten we een selectie om een samenhangend verhaal te vertellen. De rode draad wordt vanzelfsprekend gevormd door de collecties die ik van bij het begin tot vandaag ontwierp. Speciaal daarvoor, en voor jullie, maakten we nog eens onze GREATEST HITS, reissues van de vorige collecties. Zo blijft het niet alleen bij foto’s, maar kan je ze ook in ‘kleurrijke’ lijve zien en aanpassen. Dus voor al wie er toch zoveel spijt van heeft dat ze zoveel jaar terug de COCO collier of de dropjesring niet kocht, dit is je laatste kans!

Belmodo-Elisa-Lee-1
17
Foto © Elisa Lee
Belmodo-Elisa-Lee-2
17
Foto © Elisa Lee

Speciaal voor de COCO’s ging ik opnieuw aan het werk met emailpoeders. Deze juwelen behoren tot The Birds collectie die volledig is uitverkocht. Ik liep toen een allergie op aan de emailpoeders, maar omdat het stuks zijn waar ik bijzonder fier op ben, trotseerde ik de allergische reacties en maakte nog een exemplaar voor de expo. Je merkt het, ik draag mijn klanten zo nauw aan het hart dat het spreekwoord zelfs kan aangepast worden naar ‘wie schoon wil zijn, doet lijden’ (knipoog)

Belmodo-Elisa-Lee-5
17
Foto © Elisa Lee
Belmodo-Elisa-Lee-4
17
Foto © Elisa Lee
Belmodo-Elisa-Lee-6
17
Foto © Elisa Lee

Edelsmid Esther en stagiair Lindsey bereiden het zilverwerk voor de juwelen voor. Dit vraagt wel wat behendigheid én een sterk geheugen, aangezien het zo lang geleden is dat sommige modelletjes werden gemaakt. Een leuke uitdaging dus!

Belmodo-Elisa-Lee-7
17
Foto © Elisa Lee

Creatief medewerker Steffi maakt proefopstellingen van de juwelen die reeds klaar zijn.

Belmodo-Elisa-Lee-9
17
Foto © Elisa Lee
Belmodo-Elisa-Lee-12
17
Foto © Elisa Lee
Belmodo-Elisa-Lee-11
17
Foto © Elisa Lee

Steffi en Heleen zorgen voor het uitzetten, transport en de informatieve aanvulling van de expo.

Belmodo-Elisa-Lee-13
17
Foto © Elisa Lee

Ook het presentatiemateriaal (de kenmerkende kopjes en mondgeblazen vaasjes) vertrekt mee richting Mechelen.

Belmodo-Elisa-Lee-14
17
Foto © Elisa Lee
Belmodo-Elisa-Lee-15
17
Foto © Elisa Lee
Belmodo-Elisa-Lee-16
17
Foto © Elisa Lee

Jan en Danielle Leenknegt en Steffi en Elisabeth druk in de weer bij het opstellen.

Belmodo-Elisa-Lee-18
17
Foto © Elisa Lee

Composities van sculpturen worden gemaakt , juwelen worden uitgestald en canvassen recht gehangen.

Belmodo-Elisa-Lee-19
17
Foto © Elisa Lee

En dan is er nog de “wall”, een overzicht van alle projecten van Jan en Elisabeth achter de schermen. Als sneak preview hier een heel klein fragmentje van die muur.

Voor iedereen die gebeten is om onze expo te zien kan van zaterdag 1 juni 2013 t.e.m zondag 23 juni 2013 terecht in HANGAR311, Battelsesteenweg in Mechelen. Telkens op vrijdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 18:00. Meer info op www.hangar311.be. Meet & greet met Jan en Elisabeth op zondag 16 juni 2013 van 14:00 tot 18:00.

Belmodo-Elisa-Lee-21
17
Foto © Elisa Lee

"Ik volgde Elisabeth en haar werk van bij het begin en kreeg twee jaar geleden de kans om voor haar te beginnen werken. De job als shopverantwoordelijke groeide al snel uit tot de functie ‘Manageress of Everything’. Als rechterhand van Elisabeth draag ik zorg voor ons personeel, elk verkooppunt, internationale contacten, communicatie, verkoop, organisatie en planning. Ik sta Elisabeth bij in zowat alles waar ze nood aan heeft, wat zorgt voor een enorm veelzijdig takenpakket. In een kleiner bedrijf ben je beter van alle markten thuis en net daarin voel ik me als een vis in het water!"
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten