0

Volgende halte: Kaapstad (Zuid-Afrika)

F
News

4
22.07.2014
Geschreven door Branko Popovic

Met het FASHIONCLASH Festival nog vers in het geheugen maken wij ons alweer op voor een volgend project, het project 'In Performance' in Kaapstad.

We hebben er veel zin in want we hebben lang gewacht op een project waar mode iets kan bijdragen in een sociaal-maatschappelijke context. Zo is FASHIONCLASH ook ontstaan: vanuit een ontwikkelingsproject in Brazilië in 2006/2007. Dat was de 1ste keer dat ik samenwerkte met Nawie Kuiper en heeft uiteindelijk geleid tot de oprichting van FASHIONCLASH.

Volgende halte: Kaapstad (Zuid-Afrika)
4
Foto © Branko Popovic

Uit een samenwerking van Duitse universiteiten, de stad Kaapstad en de lokale gemeenschap wordt sinds juli 2013 gewerkt aan een kinder- en jeugdtheater in Langa, Kaapstad. Het gebouw wordt grotendeels zelf gebouwd door architectuurstudenten en de lokale deelnemers. Oktober 2014 staat de oplevering gepland. P-en-M haakt hier met het project 'In Performance - Building Theater' op in door een theaterstuk te initiëren en te spelen voordat de deuren officieel open gaan, tijdens het bouwproces.

Volgende halte: Kaapstad (Zuid-Afrika)
4
Foto © Branko Popovic

De uitvoering wordt gerealiseerd in samenwerking met FASHIONCLASH, IXX en met lokale performers en ontwerpers. FASHIONCLASH gaat zich voornamelijk bezighouden met het ontwerpen van kostuums voor de jonge dansers van Happy Feet Youth Project uit wijk Langa.

Volgende halte: Kaapstad (Zuid-Afrika)
4
Foto © Branko Popovic

Doel van het project is het proces van het bouwen te koppelen aan het gebruik. Daarnaast verbindt het project 'In Performance - Building Theater' lokale sociale infrastructuur met een internationaal netwerk door de theatergroep in de context van Kaapstad World Design Capital 2014 te organiseren.

© fashionclash.nl en imperformance.net.
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten