0

Vintage sunday

F
News

3
14.09.2015
Geschreven door Virginie Morobé

Sundays are for strolling: de rommelmarkt op de fameuze rue Blaes is de perfecte zondagnamiddag activiteit.

Het is zondag en ik heb geen zin om vandaag lui in de zetel te hangen. The sun is out en voel het kriebelen om wat inspiratie op te doen. Ik beslis om naar Brussel te trekken en wat rond te wandelen op de rommelmarkt aan de Rue Blaes.

Vintage sunday
3
Foto © Virginie Morobé

Het sfeertje is er relaxed en net wat ik nodig had.  Zon, volle terrasjes en artistieke mensen. Een beetje out of the box thinking doet me altijd goed! De vele vintage winkeltjes zijn de ideale inspiratiebron voor mijn aankomende wintercollectie.

In de vintage shop van Bernard Gavilan vind ik een paar schoenen met een authentieke 70’s leest. Mensen vragen me vaak waar ik mijn inspiratie uit haal. Wel uit kleine dingen, zolang je je ogen maar open houdt.

Vintage sunday
3
Foto © Virginie Morobé

Ik koop er ook een vintage geweven handtasje in riet. Jane Birkin had er zo eentje in de seventies. Bijna op elke foto die van haar gemaakt is, zie je het rieten zakje aan haar arm bengelen. Ik bedenk me plots dat ik het toch heel bizar vind dat Hermès ooit een handtas naar haar vernoemd heeft aangezien ze onafscheidelijk was van haar mandje.

In de Hoogstraat koop ik een vintage bloesje met indigo blue embroidery. Dit doet me echt denken aan een foto van mijn moeder met een 2- jarige Virginie aan haar hand. Ik heb altijd een voorliefde gehad voor het modebeeld uit de 60’s en 70’s en ga er beslist iets rond maken in mijn aankomende FW2016 collectie.
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten