0

Vintage sportlooks

F
Looks

9

We kunnen terugkijken op een prachtige editie van de Olympische Spelen, maar weet je wat nog leuker is? Terugkijken op de sportlooks van de voorbije decennia!

Lacoste voor Team Frankrijk, Ralph Lauren voor Team Amerika en Stella McCartney voor Team Engeland: met de kleerkast van de Olympische atleten zat het dit jaar alvast goed! 

Als atleet wil je natuurlijk het liefst onthouden worden voor je sportieve prestaties, maar sommigen staan in de geschiedenisboeken voor iets heel anders: hun (slechte) kledingkeuzes. We maken een trip down memory lane en kijken terug op de meest memorabele vintage sportoutfits

Vintage sportlooks
9
Foto © Leombruno Bodi voor Vogue

Lang voordat Maria Sharapova op het tenniscourt verscheen in crop tops en tennispakjes die bezet zijn met Swarovski-kristallen, werd tennis gespeeld in elegante jurkjes met sierlijke plooirokjes. Knoopjes, een fijn riempje of zelfs een stukje fake fur: dat kon allemaal! De outfits van de tennisladies in de jaren 50, 60 en 70 doen de polyester pakjes van nu volledig verbleken.

Vintage sportlooks
9
Foto © Wal G. via Zalando
Vintage sportlooks
9
Foto © Gymnast Pix

Voor een turnpakje bestaat maar een gepaste fashionterm: statement piece. Want als je outfit maar uit 1 piece bestaat, dan moét het wel een statement maken! 

In de jaren 70 gingen de Amerikaanse gymnasten heel - heu Amerikaans.

Vintage sportlooks
9
Foto © Target
Vintage sportlooks
9
Foto © World Wide Interweb

De loopoutfits in de jaren 80 bevestigden alle vooroordelen die we vandaag hebben over vintage sportkledij: hoog opgetrokken en extreem korte broekjes, marcellekes met witte boordjes en grote logo's. Zó fout, maar zó goed tegelijkertijd. Wanneer beginnen de eighties aan hun revival

Vintage sportlooks
9
Foto © New Look via Asos
Vintage sportlooks
9
Foto © NFL

American football? Nooit veel van begrepen. I mean, voetbal zonder voet en zonder bal?

Omgekeerd hadden de Amerikaanse football-mannen in de nineties van mode ook niet veel kaas gegeten. Het grootste bewijsstuk daarvan zijn de Zubaz-broeken die een tijdje je van het waren in het football-wereldje. Deze schreeuwlelijke broeken met felgekleurde zebraprint waren een tijdlang zelfs het vaste uniform van enkele footballclubs. Ha-llo hoofdpijn na elke match! 

De coole zwarte bomberjacks daarentegen adopteren we wél graag! 

Vintage sportlooks
9
Foto © Zubaz

Zo zie je maar: we kunnen nog iets leren van de vorige generaties. En nu ... op naar de gym!

28.08.2016
Geschreven door Yasmine De WildeWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten