0

Vintage Insiders: Preloved by Nanouk

F
News

7

De ultieme tips om vintage te scoren? Niemand die je een betere inside view on vintage kan geven dan Nanouk, vintage-addict en bezielster van Preloved.

Het is je lucky day want niemand minder dan Nanouk De Cauwer deelde haar tips & tricks over vintage. En deze getalenteerde dame kent er wat van. Op Preloved.be koopt en verkoopt ze luxe handtassen en accessoires. Daarnaast runt ze ook nog haar eigen streetwear brand #Nanouk en opende ze de conceptstore Jackie Jane. Wij waren alvast superblij dat ze nog een gaatje in haar agenda had voor een interview.

Hoe is passie voor vintage ontstaan? Herinner je je nog het eerste vintage item dat je kocht? 

"Het begon met kledij. Mijn mama was altijd model, heel onze zolder hing vol kledij van veel verschillende tijdperken, het liefste wat ik deed was modeshows organiseren met mijn vriendinnetjes. Heel de familie moest hier dan uiteraard verplicht naar kijken. In tegenstelling tot mijn vriendinnetjes vond ik deze kledij echt mooi terwijl zij het ouderwets vonden. Tot op vandaag draag ik nog steeds kledij van op die zolder!

Mijn eerste echte accessoires dat ik zelf kocht was uiteraard een Chanel handtas."

Vintage Insiders: Preloved by Nanouk
7
Foto © Nanouk De Cauwer

Waarom spreekt vintage je zo aan? Waarom zou je vintage kopen in plaats van nieuwe stuks?

"De kick om met iets ouds een hedendaagse look te maken vind ik geweldig. Er zijn verschillende redenen om vintage te kopen: vintage koop je niet zomaar. Je hebt een klik met dat bepaald item, het is als liefde op het eerste gezicht maar soms zie je er ook gewoon potentieel in voor later. Het is niet functioneel zoals bij 'gewoon shoppen'! Door dat het zeer specifieke items zijn, geef je meer persoonlijkheid aan je individu. Het is goedkoper en je doet aan recycling ... "

Wat was de beste vintage vondst die je ooit deed?

"Een Brillant PM van Delvaux."

Vintage Insiders: Preloved by Nanouk
7
Foto © Nanouk De Cauwer

Hoe ziet jouw zoektocht naar vintage eruit, enkele adrestips?

"Ik heb minder tijd dan vroeger maar ik heb wel mijn eigen webshop Preloved.be waar ik vintage en tweedehands handtassen en accessoires verkoop. Hier heb ik altijd eerste keuze: gevaarlijk, haha! 

Ik organiseer het niet, ik stap gewoon overal binnen in verschillende tweedehandswinkels ook rommelmarkten als je niet te laat gaat. Zo heb ik al een paar keer een mooie Chanel blazer kunnen scoren."

Vintage Insiders: Preloved by Nanouk
7
Foto © Nanouk De Cauwer

Hoe draag en combineer je vintage?

"Ik draag nooit een volledige vintage look. Meestal minstens één stuk, dit kan ook een juweel zijn of een ring zijn. Ik heb een mooie originele camée en die draag ik veel. Vintage juwelen zijn enorm populair aan het worden, dus misschien eens bij je oma gaan snuisteren?"

Is er een bepaald vintage stuk waarvan je droomt het ooit ergens te vinden?

"Een Hermès Constance aan een heel goede prijs!"

Vintage Insiders: Preloved by Nanouk
7
Foto © Nanouk De Cauwer

Wat is je gouden tip voor iemand die nog nooit vintage heeft gekocht? Waar moet je op letten, waar moet je zoeken, wat is een goede deal? 

"Als het echt om handtassen gaat, kan je veel zien aan de afwerking of certificaat. Bij Chanel heb je het hologram, bij Hermès de stempel. Als je online koopt zoals bij mij op Preloved.be garanderen wij authenticiteit, dus koop je veillig. Kijk naar het aanbod, zowel in een fysieke winkel als online. Als er een groter aantal van een bepaald merk in verschillende kleuren wordt aangeboden aan spotprijsjes vraag dan echt door. 

Bij fysieke winkels is het soms interessant om te zoeken in randgemeenten of kleinere steden en niet per sé in het centrum."

Vintage Insiders: Preloved by Nanouk
7
Foto © Nanouk De Cauwer
Vintage Insiders: Preloved by Nanouk
7
Foto © Nanouk De Cauwer

Wat is je favoriete adresje om vintage te scoren in het binnenland en het buitenland? 

"In het buitenland ga ik sowieso steeds op zoek naar vintage winkels, in Parijs heb ik één favoriet: Lorette & Jasmin. Een klein winkeltje in het 16de arrondissement met een mooi aanbod kledij en accessoires aan correcte prijzen!"

  • Jutka en Riska, Nationale straat 87 Antwerpen.
  • Pardaf: Gemeentestraat 8 Antwerpen. 
19.03.2016
Geschreven door Isabelle LeempoelsWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten