0

Vintage Insiders: Labellov

F
News

5

Werp in dit interview met Brigit De Jager, Ladyboss en bezielster achter Labellov, een exclusieve blik in de wereld van luxueuze designer vintage!

 

Luxe vintage designer stukken ... Birgit kent er alles van. Op haar onlineboetiek Labellov vind je ongeveer elke iconische designer handtas. Ondertussen startte ze ook met een webwinkel voor vintage designerkleren, Labelcrush. We zijn alvast zeer geïnteresseerd naar al haar insider tips!

Herinner je je nog het eerste vintage item dat je kocht? Is toen meteen ook je liefde voor vintage onstaan?

"Het eerste vintage item dat ik heb gekocht was een prachtig kleedje van het kleurrijke Franse merk Léonard. Ik ben namelijk verliefd op die levendige, fleurige prints à la Pucci en Missoni uit de jaren 80. Mijn liefde voor vintage is altijd al aanwezig geweest. Ik werd van jongs af aan reeds aangetrokken tot items met een uniek verhaal. Toen sharing economy trendy werd, wist ik meteen dat ik wilde meesurfen op deze hippe vintage wave. Daarom heb ik Labellov, en later ook LabelCrush, opgericht. Hierdoor ben ik dagelijks bezig met mijn passie wat mij uiteraard enorm veel voldoening geeft."

Vintage Insiders: LABELLOV
5
Foto © LABELLOV

Waarom spreekt vintage je zo aan? Waarom zou je vintage kopen in plaats van nieuwe stuks?

"Vintage stukken vertellen een uniek verhaal. Ze hebben iets mysterieus en dragen herrineringen mee van de vorige eigenaar. Bovendien bestaan sommige vintage items vaak uit stofjes die in de modewereld van vandaag minder frequent worden gebruikt wat ze bijzonder en uniek maakt in het huidige straatbeeld. Daarnaast zijn vintage stukken bovendien betaalbaar. Zo wordt luxe toegankelijk voor elke modebewuste vrouw."

Wat was de beste vintage vondst die je ooit deed?

"10 jaar geleden heb ik een Delvaux Brillant in cognac gevonden. Dit is één van de beste vondsten omdat een Delvaux Brillant tijdloos is en modieus blijft. Een ander pareltje is mijn vintage Emilio Pucci dress. Ik hou van dit kleedje. Er hangen zo veel herinneringen aan vast!"

Vintage Insiders: LABELLOV
5
Foto © glamoursplash

Hoe ziet jouw zoektocht naar vintage er uit, enkele adrestips?

"Ik reis graag en vind het dan ook enorm verrijkend om in het buitenland de leukste vintage items op de kop te tikken. Ik ben vooral verzot op Parijs! Deze Franse stad is naast de city of love ook de perfecte plaats om geweldige preloved stuks te vinden, zowel in speciaalzaken als authentieke marktjes. Jammer is wel doordat vintage de laatste jaren zo hip is geworden zijn de prijzen ook ontzettend gestegen."

Hoe draag en combineer je vintage?

"Ik vind dat vintage op alle mogelijke manieren gedragen en gecombineerd kan worden. Zeker in het huidige mode- en straatbeeld waar alles kan en alles mag. Ik vind het super tof om oud en nieuw te mixen en zo dus de laatste nieuwe modetrends te combineren met een mooie tijdloze vintage designer bag."

Heb je een favoriete periode waaruit je vintage koopt?

"Ik ben verliefd op die luxe bohemian gypset style. De jaren 70 heb ik ook altijd een toffe periode gevonden. Ik hou van dat bloemige en fleurige!"

Is er een bepaald vintage stuk waarvan je droomt het ooit ergens te vinden?

"Zoals je ook kan merken bij Labellov, ben ik een enorme fan van Hermès. Hermès is tijdloos en vernieuwend tegelijkertijd. Hermès is zo exclusief dat een Kelly of Birkin eigenlijk een investering zijn. Mijn grote droom is dan ook om ooit een betaalbare Hermès Constance in het groen te kunnen vinden. Ik had deze it-bag al eens gezien in Parijs maar de prijs was toen zo absurd dat ik hem jammer genoeg heb moeten laten staan."

Vintage Insiders: LABELLOV
5
Foto © LABELLOV

Wat is je gouden tip voor iemand die nog nooit vintage heeft gekocht? Waar moet je op letten, waar moet je zoeken, wat is een goede deal?

"Allereerst is authenticiteit ongelofelijk belangrijk. Daar leg ik ook enorm hard de nadruk op bij Labellov en LabelCrush. Fake is een absolute no go! Als vintage koper kan je daarom best letten op pricetags, logo’s, aankoopbewijsjes, labels, …

Daarnaast vind ik het ook altijd een must wanneer een vintage bag met een dustbag komt. Dit laat je toe om na aankoop de tas netjes en proper op te bergen wanneer je deze niet draagt. Want vintage gaat namelijk lang mee als je er maar goed voor zorgt! Bovendien denk ik dat je vintage overal kan vinden en er dus ook overal naar kan zoeken: van webshops tot speciaalzaken tot vintage marktjes."

Vintage Insiders: LABELLOV
5
Foto © LABELLOV

Wat is je favoriete adresje om vintage te scoren in het binnenland en het buitenland? 

"Uiteraard vind ik dat er op LabelCrush heel leuke dingen staan. Wat betreft het buitenland vind ik Parijs erg leuk. Maar ook hippie marktjes in Ibiza vind ik super! Jammer genoeg is de vintage daar stilaan aan het verdwijnen en moet het steeds vaker plaats maken voor nieuwe items."

24.03.2016
Geschreven door Isabelle LeempoelsWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten