0

VerWeven

F
News

6
12.06.2014
Geschreven door Branko Popovic

Het is volgens mij wel bekend bij de mensen dat het bij FASHIONCLASH gaat om een breder beeld van mode.

Wat FASHIONCLASH Festival onderscheidt, is dat er naast modeshows, exposities en pop-up stores ook bijzondere cross-over projecten te spotten zijn. 1 van deze projecten, waar wij heel blij mee zijn, is het project VerWeven van theater performer Nina Willems

Dit jaar presenteren we het project voor de 2de keer en deze keer heeft Nina zich ook laten inspireren door het thema 'leeftijd'.

Branko-Belmodo-2
6
Foto © Branko Popovic

In Verweven worden verhalen verteld van gewone mensen en verhalen achter de kleding die ze dragen. Voor deze editie heeft ze 5 vrouwen uitgekozen die 5 generaties vrouwen vertegenwoordigen van 9 tot 87 jaar. Nina interviewt hen en maakt korte videoportretten. Vervolgens is er aan iedere vrouw een modeontwerpster gekoppeld. Iedere ontwerper gaat naar aanleiding van een toegewezen videoportret een outfit ontwerpen voor de vrouw in kwestie; zij verweven het verhaal van de vrouw in kwestie in een nieuwe outfit. Deze outfits worden straks ook door deze vrouwen gedragen.

Branko-Belmodo-4
6
Foto © Branko Popovic
Branko-Belmodo-6
6
Foto © Branko Popovic
Branko-Belmodo-3
6
Foto © Branko Popovic

Deelnemende ontwerpers zijn: Aniek Zinken, Anbasja Blanken, Charlotte Kiekebos, knittID Olga van Zeijl en Wenda Harmsen.

Branko-Belmodo-5
6
Foto © Branko Popovic

Bij deze een voorproefje van de doorpas. Verweven is te zien in de expositie van FASHIONCLASH Festival van vrijdag 13 juni tot en met zondag 15 juni 2014 en ook op de catwalk zondag 15 juni 2014. 

Pics © Nina Willems en Instagram.
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten