0

Vergaderen, tv-opnames en een parfuminitiatie

B
Fragrances

6
30.12.2015
Geschreven door Sofie Albrecht

Richting Leuven vandaag. Eerst naar Trui Moerkerke om de planning te bespreken van Café Cosmétique, onze beautyblog.

Trui is mijn vroegere hoofdredactrice bij Knack Weekend. We hebben een tijdlang als tandem gewerkt toen ik de coördinatie van het blad deed. Een fantastische tijd. Deze zomer heeft ook zij de sprong gewaagd naar het onzekere bestaan van zelfstandige. Nu nog een project zoeken zodat we weer samen kunnen werken…

Vergaderen, tv-opnames en een parfuminitiatie
6
Foto © Sofie Albrecht

De blog is een goed excuus om regelmatig af te spreken. Geen van beiden is geboren als digital native en Google is dan ook onze beste vriend wanneer we weeral botsen op onze technische beperkingen. We moeten regelmatig onze invalshoeken en onderwerpen evalueren, omdat onze lezers niet de doorsnee bloglezers zijn: iets ouder, minder online en meer op zoek naar achtergrondinformatie. Om dan eigenzinnig te schrijven over wat we zelf interessant vinden.

Ook onze vergaderingen mogen wat gestroomlijnder: we wijken altijd af naar andere onderwerpen. Voor ik het weet is het dan ook tijd om te vertrekken naar mijn volgende afspraak: de studio van ROB TV in Wijgmaal. Ik word er geïnterviewd over Parfumwijzer, waarmee mensen hun parfumstijl kunnen ontdekken. Eerst mag ik nog langs de visagiste en dat is maar goed ook: mijn huid protesteert met pukkels tegen de te korte nachten, suiker overload en watertekort van de laatste weken. “Of ik zenuwachtig ben?”, vraagt ze me. Niet echt, het is niet live dus alle gestotter en stopwoordjes kunnen er desnoods uitgeknipt worden. Maar dat valt best mee: presentatrice Hilde Geens blijkt een sympathieke dame te zijn en het gesprek verloopt vloeiend.

Vergaderen, tv-opnames en een parfuminitiatie
6
Foto © Sofie Albrecht
Vergaderen, tv-opnames en een parfuminitiatie
6
Foto © Sofie Albrecht
Vergaderen, tv-opnames en een parfuminitiatie
6
Foto © Sofie Albrecht

Voor ik het weet zit het er alweer op. Terug naar huis, waar ik nog een paar mails kan doen voor ik de kinderen moet ophalen van school. Huiswerk maken, koken, de katten eten geven, een wasmachine inladen en een afwasmachine uitladen. Tijdens het spitsuur voel ik me soms als Shiva, de Indische godin met de 8 armen.

Tegen 18:30 is de stress achter de rug en kan ik nog een uurtje voorbereiden aan de parfuminitiatie die ik vanavond aan een groepje vriendinnen geef. Mensen weten weinig over parfum, maar er is wel interesse. Voor mij is parfum zoals wijn: 10 jaar geleden leek het iets waar enkel oudere mannen mee bezig waren, maar tegenwoordig lijkt iedereen wel iets van wijn te weten en wordt er flink wat doorgeboomd over geuren en smaken. En als dat met wijn lukt, dan kan het ook met parfum!

Vergaderen, tv-opnames en een parfuminitiatie
6
Foto © Sofie Albrecht

Ik heb een paar jaar gelden een sommeliercursus gevolgd en daar viel me op hoeveel parallellen er waren tussen wijn en parfum. Er valt veel meer over parfum te zeggen dan dat het lekker ruikt (of niet), je kan het net als wijn ook op zijn technische kwaliteiten beoordelen. Alleen hebben veel mensen het moeilijk om over geuren te praten. Er is nog veel werk voor de parfumdokter…
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten