0

Veerle's new treasures

F

5
04.06.2012
Geschreven door Veerle Windels

Van Maison Martin Margiela kan je veel zeggen

Replica

Van Maison Martin Margiela kan je veel zeggen, maar niet dat de ziel ervan volledig verdwenen is met het verdwijnen van Martin Margiela zelf. Het team dat al jaren naast en met Martin werkte, zet ijverig de bakens verder uit. Akkoord, er zijn wel wat mensen verdwenen, maar wie in de plaats kwam, gaat evenzeer verder op de weg die Martin sinds eind jaren '80 uitgestippeld had.

Deconstructie is een codewoord, net als replica, de manier waarop van een oud vintage-kledingstuk een nieuwe versie gemaakt wordt, met daaraan een label dat die authenticiteit en oorsprong weergeeft. Het kan dus  geen toeval zijn dat Replica de nieuwste geur van MMM geworden is.

Veerle's new treasures
5
Foto © Belmodo

Replica komt in drievoud en is écht de moeite. Want het gooit ons compleet terug in de tijd. Naar een zomerse wandeling aan zee (met ‘Beach Walk’), naar een avond op de kermis (‘Funfair Evening’), en naar de bloemenmarkt van Parijs (‘Flower Market’).

Drie keer herinneringen die in ons collectieve geheugen zitten, en die een glimlach of veel meer oproepen. Ik ben zelf fan van Beach Walk. Het doet me denken aan een zomer in de jaren '70 in het zuiden, en aan Ambre Solaire dat mijn moeder vaak smeerde. Een heerlijk gevoel. Maar wat wil je met een geuromschrijving als ‘sun kissed salty skin’?

DVF rules!

Veerle's new treasures
5
Foto © Belmodo
Veerle's new treasures
5
Foto © Belmodo

Wie kleur en print zegt, zegt ook Diane von Furstenberg, die heel recent de eerste beelden van haar pre-fall collectie liet zien. In primeur dus, en best wel een andere sfeer dan wat ze met haar wrapdress doet… artistiek directeur huisdesigner Yvan Mispelaere brengt graag wat Parijse flair aan bij DvF’s New York chic. And I love it!

Long live the Queen

Veerle's new treasures
5
Foto © Belmodo

Tja, het is groot feest in Londen en alles draait rond Her Majesty! Vandaar deze leuke ring van Franck Montalioux, een bijzonder sympathieke accessoiremaker die ik bij Smets in Brussel leerde kennen. Hij heeft het voor doodskoppen én voor royalty! Dit exemplaar knipoogt naar de Indische maharadja’s. Waar is de tijd van de grootse veroveringen?

Tot de volgende.
Veerle
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten