0

Vallende modellen op de runway

F
News

8

Wat doen de ontwerpers die arme modellen toch aan?! Pijnlijke valpartijen op de runway tijdens FW zijn doodnormaal. Welk waren nu weer de meest memorabele?

Op 5 minuten wordt je in een outfit gepropt, je make-up nog snel bijgewerkt, je haar goed gelegd, misschien toch nog iets gewijzigd aan je look, krijg je killer heels aan die er levensgevaarlijk uitzien om vervolgens op de runway geduwd te worden. Tel daar nog enkele paniekaanvallen, bakken stress en faalangst bij en je krijgt een aaneenschakeling van hilarische, maar tegelijk pijnlijke valpartijen. 

De designers maken het de meiden ook niet echt makkelijk. De ontwerpen van hun runway shoes gaan vaak erg ver. Zulke schoenen zien er niet enkel onmogelijk uit, ze zijn het ook. Hakken van 20cm schreeuwen gewoon 'ga op je bek!'. Logisch dus dat er elk jaar opnieuw 100en modellen onderuit gaan. 

Modellen gaan onderuit op runway
8
Foto © Alan Davidson
Modellen gaan onderuit op runway
8
Foto © Polyvore
Modellen gaan onderuit op runway
8
Foto © Splash
Modellen gaan onderuit op runway
8
Foto © Niall Mclnerney

Geen topmodel zonder een eigen theatrale val. Zelfs 's werelds bekendste modellen hebben al eens met hun kont op de catwalk gelegen. Naomi Campbell, Jessica Stam, Agyness Deyn, Lindsey Wixon en Katie Fogarty. Allemaal delen ze hetzelfde lot.

1 vraag lag op het puntje van mijn tong. Hoe kan je daar nu best mee omgaan als model? Je kruipt vol schaamte recht en wat dan? Na 10-tallen video's te bekijken op YouTube weet ik nu hoe het moet.

Eerst en vooral mag je niet zomaar vallen. Voel je de grond onder je voeten wegzakken? Zorg dan dat je zo sierlijk mogelijk op je bek gaat. Vervolgens voeg je een grote dosis drama en theatrale handbewegingen toe. Het is nu toch al om zeep dus doe het dan meteen goed. Nu is het de bedoeling dat je zo elegant mogelijk rechtkomt. Wat niet al te makkelijk is met die dodelijke schoenen. Gelukt? Tover de grootste Colgate smile op je gezicht, denk niet aan de onuitstaanbare pijn die je moet verduren en maak je loopje af. 

Modellen gaan onderuit op runway
8
Foto © Vivienne Westwood

Dit is hem dan. De schoen die ervoor zorgde dat 1 van de grootste modellen op deze aardbol en jurylid in The Face een duik maakte op de catwalk. Naomi Campbell bleef niet gespaard door de zwaartekracht tijdens haar loopje in 1993. Vivienne Westwood zat backstage met de handen in het haar toen Miss Campbell spectaculair met haar smoeleke op de grond viel. Ontwerpster Vivienne maakt prachtige creaties, maar hakken van 23cm hoog zijn toch wel een beetje overdreven. Je moet het lot maar niet tarten Vivienne! 

Als je de foto's bekijkt ziet de val er best pijnlijk uit. Moest het mij overkomen ik zou niet meer recht komen van de pijn en een beetje wenen in mijn veilige foetushouding. Zij kwam recht als een sierlijke nimf en sloot haar runway moment in schoonheid af. Deze val blijft toch 1 van de meest memorabele ooit. 

Modellen gaan onderuit op runway
8
Foto © AP
Modellen gaan onderuit op runway
8
Foto © EPA

Waar knelt het runway-schoentje nu net té hard? Welk merk onder de high end fashion brands spant de kroon als het aankomt op spectaculaire, pijnlijke, genante en memorabele failures? Zonder twijfel kan ik zeggen dat dat toch wel Prada is! De runway show in Milaan van 2008 was voor de Prada modellen een ware nachtmerrie. 2 modellen gingen genadeloos onderuit en maar liefst 6 andere meisjes struikelden, waggelden of zagen bijna de vloer van iets te dichtbij. 

Blame it on the shoes! De modellen moesten niet enkel knallers van hakken aan, maar ook nog eens kleine sokjes. Niet echt een slimme keuze moest je het mij vragen. De krokodillenleren schoenen waren al slippery opzich. Laat staan met stomme sokken. The devil wears Prada, maar dan letterlijk. 

Ik kon het niet laten. We sluiten af in schoonheid met deze hilarische compilatie van de meest memorabele slippers op de runway. Enjoy!

26.02.2016
Geschreven door Jan Van EldereWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten