1

Trends SS2012 M.A.C. in Londen

B
Make-up

11.12.2011
Geschreven door Elke Willemen

Op naar de trendspresentatie van SS2012 in Londen dus.

Om 5u ging de wekker weer, altijd even pijnlijk. Maar vooral niet bij nadenken en het bed gewoon uitspringen. Soms vind ik die sfeer van 'samen te vroeg op en suffen' wel gezellig, schept een band. Om 6u zaten we al op de bus naar de venue, de Louis Blouin Foundation. Het zag er allemaal super gaaf uit, strak, wit, modern, mooie opstelling van het podium en de catwalk. Wat een prachtige trendboeken ook alweer, échte collectors items. 

Na een briefing van Gordon Espinet, Terry Barber en Lyne Desnoyers over de look die elke artiest moest doen konden we erin vliegen. In totaal waren er 16 modellen, elke Senior Artist kreeg een model toegewezen en een bepaalde look. Ik had een look van Ore-Inspired van de show van Haider Ackermann in Parijs. Heel mooie, warme, roestbruine, crèmige oogmake-up en een onwaarschijnlijk mooie huid.

Hoe ik de huid verder heb opgebouwd lees je hieronder. Preppen & primen van de huid is écht key voor het zomerseizoen. Ik heb gebruik gemaakt van de Complete Comfort Creme en Prep+Prime Vibrancy Eye Serum,  een product dat zorgt voor een mooie highlight onder de ogen. Daarna de nieuwe Prep+Prime Moisture Infusion wat zorgt voor een enorme hydratatieboost. Aangevuld met de Prep+Prime Skin Compact wat de fijne lijntjes en poriën egaliseert. Daarover de Mineralize Concealer - verkrijgbaar vanaf februari -  en Face & Body Foundation.

Dus je ziet veel producten voor een mega huid, zo opgemaakt dat het lijkt of ze geen make-up op heeft.

 Op de lippen Lip Balm Tendertone SPF 12, ogen gestart met Teddy Eye Kohl. Gordon heeft de look verder afgewerkt en besproken op het podium.

Alle make-uptrends voor SS2012 op een rij

  • Ath-elite 

Chique, fresh, elegant, alsof je net uit de spa komt. Hyper Highlighting zoals Terry Barber het mooi zegt. Belangrijk: Conditioner en texture (nat) Structure - architecture in de kleren- Gebruik maken van huidskleuren en goed uitschaduwen. Wenkbrauwen zijn heel belangrijk, geven extra karakter aan de look...

  • Nouveau

Niets futuristisch vergeleken met vorig jaar, geen aliens. Vrouwelijkheid is heel belangrijk. Denk aan de jaren '20 & '50. Consistentie in kleuren. Tonaal en blenden zijn de sleutelwoorden. Skincare is de basis van de vier trends en is heel belangrijk (oils, strobe, glowing, accent op de ogen) verzacht de kleuren (oranje, red) lipsticks of blushes ogen zijn delicaat en vrouwelijk. Mooie, pure makeup is hier belangrijk niets edgy, Beauty is Back!

  • Ore-inspired

Wat doen we met een debronzing teint? Kleuren vanuit de woestijn, een vrouw die de wereld rondreist. Liquidity texture zorgt voor veel meer licht, highlights aanbrengen, eerder dan schaduwen in het gezicht. Moderne metalics op de ogen of op de neusbrug, als topping op je lippenstift, als highlight op je jukbeenderen. Warme kleuren (ook in de foundation) leuk te combineren met glossy oogmake-up. Beige is een belangrijke kleur in makeup maar meer de perzik en rozige versies.

  • Neo-n

Meer dan gewoon iemand mooi maken, eigenlijk een abstracte versie van make-up. Het is een statement, dynamisch en urban. Een mooi stralende sportieve huid met accenten van kleur als accessoire.

Nadat alle modellen in make-up en haar geweest waren konden ze hun look aantrekken. Daarna zorgen we ervoor dat de laatste details perfect zitten en de lichamen worden ook nog met make-up bewerkt. Hiervoor gebruiken we de HD Pro Performance Airbrush make-up. En elk blauw plekje, littekentje, ... wordt gecamoufleerd.

Gordon Espinet en Terry Barber bespreken de laatste Run of Show voor het spektakel kan beginnen.

Enkele opvallende looks, “Makeup becomes art en becoms fun” o.a. bij Vivienne Westwood Gold Label.

Fronstage ging het er ook allemaal heel vlotjes aan toe, de journalisten vonden het weer geweldig, onwaarschijnlijk prachtig samen. Enkele sfeerbeelden:

De locatie was een grootse ‘bunker’ en harde muziek en stevige cocktails. Alles paste perfect bij de stijl van Gareth Pugh. Bij zijn SS12 show werd er gedefileerd in een ondergrondse parking, echt sterk. Zijn collectie is fantastisch, zwart/wit en architecturale vormen, deze herken je ook in de verpakking van de collectie.

Zo en nu vlug men koffers pakken en we vliegen weer terug naar huis. Alvast veel plezier deze lente/zomer met deze leuke make-up trends.

Creatieve knuffels
Elke
Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest
Last items

Belmodo Beach Bag with tassels


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin een duoticket voor WECANDANCE via Zalando

Deelnemen

04.03.2017 - 03.09.2017

Het Modemuseum Hasselt: Across Japan

17.05.2017 - 31.07.2017

Behold the Belgian Bunch

12.08.2017 - 13.08.2017

We Can Dance 2017

Ontdek meer

Guest editor

Tine en Fien Prophete

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win een duoticket voor WECANDANCE via Zalando

Deelnemen
Agenda

04.03.2017 - 03.09.2017

Het Modemuseum Hasselt: Across Japan

17.05.2017 - 31.07.2017

Behold the Belgian Bunch

12.08.2017 - 13.08.2017

We Can Dance 2017

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo