0

Top 10 van de beste Belgische designers

F
News

11
11.10.2016
Geschreven door Amélie De Rycke

België is een broeihaard aan modetalent. Kleppers als Dries Van Noten en Haider Ackermann zetten nog steeds fashion week na fashion week in vuur en vlam, anderen werken intussen voor een internationaal bedrijf. Dit zijn de 10 beste designers van België, draag jij een van hun ontwerpen tijdens de #dagvandebelgischemode?

1. Dries Van Noten

Dries Van Noten is vooral bekend om zijn opzichtige prints en innovatieve creaties. Hij maakt deel uit van de Antwerp Six, zes designers die in de jaren '80 afstudeerden aan de Antwerpse modeacademie en daarna samen de Vlaamse mode op de kaart zetten. Intussen ontwerpt Dries Van Noten al meer dan 30 jaar. Niet enkel voor modebewuste Belgen zoals jij en ik, maar ook voor een resem aan celebrities en royals.

Dries Van Noten
11
Foto © WWD

2. Ann Demeulemeester

Ook Ann Demeulemeester maakte deel uit van die zes Antwerpse creatievelingen. Zij startte haar carrière in en won in 1982 als eerste de Gouden Spoel. Haar stijl is eerder donker en ietwat mysterieus, vandaar dat tijdens haar shows de modellen over het algemeen gehuld gaan in zwarte kledij.

Ann Demeulemeester
11
Foto © Vogue

3. Christian Wijnants

Ik durf te wedden dat Christian Wijnants thuis een vitrinekast heeft staan waarin hij trots al zijn prijzen uitstalt, van de International Woolmark Prize tot de Dries Van Noten Award. Zijn plaatsje in deze top 10 is dan ook meer dan verdiend. Wijnants brengt steevast vrouwelijke silhouetten, soms edgy, soms klassiek.

Christian Wijnants
11
Foto © Vogue

4. Haider Ackermann

Haider Ackermann lanceerde in 2001 zijn allereerste collectie. Een ware schot in de roos die hem onmiddellijk op de Vlaamse modekaart zette. De typische Ackermann-silhouetten zijn avant-gardistisch en herken je aan de draperie

Haider Ackermann
11
Foto © Show Studio

5. Y/PROJECT

Y Project heeft misschiennog niet zoveel strepen verdiend als de anderen uit dit lijstje, maar stal de afgelopen fashion weeks de harten van menig modeliefhebber (ook onze Belmodo Blogger Tiany Kiriloff is fan!) De looks van Y/PROJECT doen vaak androgyn aan en horen perfect thuis in de garderobe van de tomboys onder ons.

Y/PROJECT
11
Foto © W Magazine

6. Raf Simons

Raf Simons deed nog niet zo lang geleden stof opwaaien toen bekend werd dat hij aangesteld werd als nieuwe Chief Creative Officer bij Calvin Klein. Hij werkte voordien jarenlang voor modehuis Dior, waar hij bekend stond als iemand met een moderne aanpak en visie.

Raf Simons
11
Foto © Elle

7. Veronique Branquinho

Veronique Branquinho, Vlaamse met Portugese roots, studeerde in de jaren '90 af aan de Antwerpse modeacademie. Toen haar eigen merk in 2009 strandde, ging Veronique aan de slag bij Delvaux, waar ze, tot ze in 2012 opnieuw onder haar eigen naam begon te ontwerpen, artistiek directeur was. Haar silhouetten zijn soms ultravrouwelijk met lange jurken en zwierige rokken, soms eerder tomboy, strak in het pak. 

Veronique Branquinho
11
Foto © Show Studio

8. Anthony Vaccarello

De Belgisch-Italiaanse Vaccarello leerde de kunst van het ontwerpen op La Cambre in Brussel en speelde zijn expertise uit bij tal van iconische labels in de modewereld. Karl Lagerfeld, Fendi, Versace en Yves Saint Laurent, ze prijken allemaal op het palmares van Anthony Vaccarello. Zijn stukken zijn sensueel en zetten het mooiste van de vrouw in de verf.

Anthony Vaccarello
11
Foto © Fashionistas

9. A.F. Vandevorst

De magie tussen An Vandevorst en Filip Arickx AKA A.F. Vandevorst ontstond tijdens hun gezamelijke studie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Het label met rockallures brengt voornamelijk donkere silhouetten, maar durft zo nu en dan te verrassen met een gekleurde look. Het duo schuwt trouwens ook samenwerkingen met andere artiesten niet.

A.F. Vandevorst
11
Foto © Agnauta Couture

10. Walter Van Beirendonck

Naast Dries Van Noten en Ann Demeulemeester maakte ook Walter Van Beirendonck deel uit van de Antwerpse Zes. We kennen hem als een ultracreatief man met een voorliefde voor speelse prints, gekke snits en felle kleuren. Dat Walter een veelzijdig artiest is, kon je nog niet zo heel lang geleden zelf gaan ontdekken bij IKEA. De Antwerpenaar ontwierp namelijk speciaal voor het Zweedse meubelmerk een accessoirecollectie.

Walter Van Beirendonck
11
Foto © Pinterest

#dagvandebelgischemode

Al deze en nog heel wat meer designers vieren we tijdens de Dag van de Belgische mode! Op die bewuste dag brengen Belmodo en Miele samen een ode aan onze Belgische fashion scene. De slogan van het premium wasmachinemerk says it all: 'Miele, voor alles waar je echt om geeft'. Bij Belmodo geven we al sinds het prille begin om Belgisch talent en daarom roepen we samen met hen op om op vrijdag 21 oktober 2016 je mooiste Belgische kledingstukken uit de kast te halen en samen met ons mode van eigen bodem in de spotlights te zetten! 
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten