0

Top 10 must-see fashion movies

F

1

Fashion movies hebben menig fashion goeroes en fans al heel lang gemotiveerd en vooral geïnspireerd.

Fashion movies hebben menig fashion goeroes en fans al heel lang gemotiveerd en vooral geïnspireerd. Het weer in België is vrij onvoorspelbaar dus hebben we een lijstje samengesteld met 10 must-see fashion movies: van Coco Chanel, Anna Wintour tot Yves Saint Laurent en meer, voor als het eens wat minder mooi en warm weer is buiten. Weet je niet wat te doen? No worries ladies and gents, we’ve got you covered.

“You’re in desperate need of Chanel”

1. The Devil Wears Prada (2006)

The Devil Wears Prada is waarschijnlijk de meest gekende fashion movie met in de hoofdrollen Anne Hathaway en Meryl Streep. Miranda Priestly (Streep) is lichtjes gebaseerd en Anna Wintour and we’re loving it. De one-liners in deze film vallen met bakken uit de lucht en ze zijn stuk voor stuk geweldig.

2. Coco Before Chanel (2009)

Coco Before Chanel vertelt het verhaal van de jonge Gabrielle Chanel, gespeeld door Lisa Cohen. In 1893 wordt ze naar een weeshuis geleid in Aubazine waar ze leert naaien. Een 15-tal jaar later werkt Chanel (nu gespeeld door Audrey Tautou) als naaister in een kleine winkel. ’s Avonds zingt ze nummers over een vermist hondje, Coco, in een bar. We leren heel veel over Chanel’s verleden en hoe ze de legende is geworden die ze nog steeds is.

3. Yves Saint Laurent (2014)

Yves Saint Laurent vertelt het verhaal van de in Algerije geboren, Franse ontwerper tussen 1967 en 1976. In deze periode stond hij op het hoogtepunt van zijn carrière. We zien de ups (and the downs) van Yves Saint Laurent.

4. Valentino: The Last Emperor (2008)

Nog een documentaire, maar wel ééntje die je zeker gaat bekoren. Van zijn carrière tot de unieke relatie tussen de Italiaan Valentino en zijn business-partner van 50 jaar, Giancarlo Giammetti. Talkin’ about a bro-mance.

5. Bill Cunningham New York Trailer (2010)

Anna Wintour zegt: “We all get dressed for Bill”. Dat wilt al wat zeggen. Lang voor dat er fashion bloggers waren was Bill Cunningham er. Bill is decennia lang al de fotograaf voor de New York Times. Hij shoot er “echte” mensen voor de style section in The Times: “On The Street” en “Evening Hours”. Hiernaast is hij gewoon ook super sympathiek. 

6. The September Issue (2009)

The September Issue van Vogue is voor de modewereld zoals januari voor de “gewone” mens. Héél erg belangrijk en vernieuwend. De documentaire volgt Anna Wintour en haar staff tijdens de productie. Je ontdekt wat er allemaal behind-the-scenes gebeurd en wat voor een invloed Anna heeft.

7. Funny Face (1957)

Dit is een echte klassieker met onze eigen Audrey Hepburn. Het verhaal gaat over een fotograaf die Jo Stockton (Audrey) overhaalt om naar Parijs te gaan met hem om het gezicht te worden voor het modeblad waarvoor Dick Avery werkt.

8. Dior and I (2015)

Dior and I geeft de kijker, jij en ik dus, een blik achter de schermen bij één van ’s werelds bekendste modehuizen, Dior. Hij is nu trouwens te zien in de bioscoop en alle reviews zijn lovend, dus don’t miss out on this one!

9. Mademoiselle C (2013)

Carine Roitfeld heeft 10 jaar lang aan het hoofd gestaan van de Franse Vogue en neemt je tijdens deze documentaire mee tijdens de launch van haar nieuwe magazine: “CR Fashion Book

10. Scatter My Ashes at Bergdorf’s (2013)

We sluiten af met nog een documentaire, dit keer gaat het over NYC’s meest gekende luxury goods department store: Bergdorf Goodman. Dé winkel waar Blair Waldorf kind aan huis was tijdens de Gossip Girl tijden.

08.07.2015
Geschreven door Naomi VangestelWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten