0

The Workout Edit

F
News

8
28.01.2015
Geschreven door Paulien Riemis

Een extra post over mijn workout-routine tijdens het fitnessen

Zoals beloofd in mijn vorige post, een kleine uitbreiding van mijn workout-routine! Ik heb in mijn leven al véél sport beoefend, waaronder joggen, badmintonnen, zwemmen, turnen, acro-gym en een verschillend aantal soorten fitness zoals sporten-in-een-infraroodcel, sporten-met-een-personal-trainer en sporten-met-elektro-spier-simulatie. Het merendeel van deze sportabonnementen dienden om in shape te blijven toen ik nog full time als model werkte.

Ondertussen is het voor mij minder belangrijk om binnen de exact bepaalde modellencentimeters te blijven dus mijn aantal uren sport per week zijn een beetje verminderd. Maar toch: terwijl ik vroeger alleen maar trainde om anderen te pleasen, wil ik nu gewoon voor mezelf een killer body. Daarom ga ik tegenwoordig eenvoudigweg fitnessen!

The Workout Edit
8
Foto © Belmodo

Omdat ik ongeveer een jaar met een personal trainer heb getraind, ken ik de meeste oefeningen vanbuiten en weet ik dewelke het beste voor mij persoonlijk werken. Om toch een beetje variatie in mijn programma te brengen, gebruik ik vaak training sheets die gemakkelijk op het internet te vinden zijn. Pinterest is je vriend!

Onderaan deze post vind je mijn favoriete bum en abs-workouts die je zelf kan afprinten.

The Workout Edit
8
Foto © Paulien Riemis

Meestal begin ik met een cardio warm-up van zo'n 30 minuten. Mijn favorieten zijn snelwandelen op de loopband (ik haat joggen) en steppen! Bij de vrouwvriendelijke versie van mijn fitnessclub Basic Fit staat steevast Dr. Phil of Millionaire Matchmaker op, wat ideaal is om dat halfuurtje sneller voorbij te laten vliegen.

The Workout Edit
8
Foto © Paulien Riemis

Na de warm-up is het tijd voor het echte werk. Mijn “probleemzone” bevindt zich vooral achteraan, dus ik concentreer mij vooral op butt- and legproof exercises. Ik start meestal met een aantal toestellen, zoals de abduction, de leg curl en de leg press machine.

Voor wie géén idee heeft waarover ik het heb, check zeker deze beginners guide voor fitnesstoestellen! Mijn favoriete oefeningen vinden echter plaats op de mat. Eens je deze oefeningen onder de knie hebt, kan je met behulp van gewichtjes, een bal en elastieken een heel eind komen. Belangrijk is om wel alles op de juiste manier te doen, zodat je geen knieën overbelast of gewrichten scheurt!

Handig hiervoor is dit Pinterest bord en deze site waar verschillende oefeningen met behulp van foto's en gif's uitgelegd worden. Alvast een tip van mij: bij het squatten mogen je knieën nooit verder dan je tenen komen!

The Workout Edit
8
Foto © Paulien Riemis

Persoonlijk draag ik het liefst makkelijke en onopvallende gym outfits. Shortjes mogen niet te kort, tops niet te strak en vestjes niet te warm! Meestal ga ik voor een volledig zwarte outfit die ik dan combineer met een paar opvallende stuks als mijn knalroze Nikes en bijpassende Urbanears hoofdtelefoon.

En over muziek gesproken: ik voeg ook even mijn eigen Spotify workout-lijst toe voor jullie! (onderaan de post) Hoewel ik normaal op rockfestivals te vinden ben, is mijn sportmuziek toch net een tikkeltje anders ... Ik heb een stevige dosis girl-swag nodig om gemotiveerd te blijven dus ik hoop dat jullie ook kunnen genieten van een streepje Gwen Stefani, Pussycat Dolls en Britney Spears!

The Workout Edit
8
Foto © Paulien Riemis

Et voilà, nog even goed stretchen en klaar! Hieronder vind je enkele van mijn favoriete matoefeningen die ook heel makkelijk thuis uit te voeren zijn. Happy sweating!

printable workout
8
Foto © Paulien Riemis
printable workout
8
Foto © Paulien RiemisWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten