0

The tracks of shoes in fashion

F
Looks

4

Op donderdag 3 september 2015 opent een nieuwe tentoonstelling in het MoMu in Antwerpen.

Op donderdag 3 september 2015 opent een nieuwe tentoonstelling in het MoMu in Antwerpen. FOOT PRINT – In het spoor van schoenen in de mode vertelt het verhaal van inspirerend schoenontwerp in de 20ste en 21ste eeuw.

De focus ligt op mode- en schoenenontwerpers die indruk maakten met hun schoenen vanwege de verfijnde en vernieuwende ontwerpen die ze creëerden. Hun vakmanschap en artistieke visie kwamen samen in architecturale vormen en lieten een voetafdruk na op de modebeelden van hun tijd.

The track of shoes in fashion
4
Foto © MoMu

De tentoonstelling toont de schoenen van verzamelaars Geert Bruloot en Eddy Michiels, die iconisch werk zullen bevatten van Prada, Dries van Noten, Ann Demeulemeester, Raf Simons, Balenciaga, Azzedine Alaïa and much more.

De schoenencollectie zal te zien zijn samen met unieke stukken uit ontwerpers-, verzamelaarsarchieven en international museums. Een verrassende tentoonstelling voor zowel schoenenliefhebbers als fashionfreaks.

The track of shoes in fashion
4
Foto © MoMu

Uitgeverij Lannoo publiceert hier ook een boek over. Het boek zal meer dan 30 interviews bevatten van Geert Bruloot met de wereldberoemde schoen- en modeontwerpers die the IT-shoes hebben gecreëerd doorheen de laatste jaren. Dit samen met tal van foto's van de collectie en beeldmateriaal uit de archieven van de ontwerpers. Wie dus niet in het MoMu geraakt, moet dit boek in huis halen #collectersitem

The track of shoes in fashion
4
Foto © MoMu

Je kan de tentoonstelling bezoeken vanaf donderdag 3 september 2015 tot zondag 14 februari 2016 in het MoMu te Antwerpen. Meer info vind je op hun website.

15.07.2015
Geschreven door Delphine CasierWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten