0

The original Supermodels

F
News

9

These days lijkt het wel alsof elk model een supermodel is en we vergeten zijn wat die term écht betekent.

These days lijkt het wel alsof elk model een supermodel is. Alsof we vergeten zijn wat die term betekent. Cara Delevingne en co zijn dan wel degelijk modellen, maar supermodellen? Non.

De term die in de 90's is ontstaan, is weggelegd voor een heel ander soort model. Cara en haar vriendinnen zijn wel degelijk superfamous and superrich, don’t get me wrong, maar de originele term houdt veel meer in dan dat.

The Original Supermodels
9
Foto © Peter Lindberg

Supermodellen waren een revival, een schok die door modeland trok, een nieuw soort amazones die hét uithangbord waren van de mode tijdens de nineties. Kendall en Cara zitten op een heel ander modellen-level. Niet beter, niet minder, just different. Zo is er om de zo veel tijd een nieuw 'supermodel' dat modegeschiedenis zal schrijven. Maar na de échte supermodellen uit de ninties is een dergelijke nieuwe stroom nog nooit geevenaard. Kijk maar naar Agyness Deyn...

The original supermodels
9
Foto © lexeecouture

Let’s take a look, shall we? Neem deze George Michael er maar bij als soundtrack, er zitten namelijk een heel pak van de nog te bespreken modellen in deze clip verwerkt. 

Bon, dit zijn de meest memorabele supermodellenooit.

Helena Christensen

Dankzij haar Deense vader en Peruviaanse moeder kreeg Helena een prachtige dosis looks en uitstraling mee. Ze blijft vooral in mijn hoofd hangen als het wondermooie vakantieliefje van Chris Isaac in zijn Wicked Games videoclip. MTV bestempelde het als 1 van de meest sexy clips, volledig terecht. Ze was ook 1 van de eerste Angels voor Victoria’s Secret.

Milla Jovovich

Dit uit Oekraïne afkomstig supermodel combineert haar modellenbestaan met een acteercarrière. Ze kreeg haar eerste cover nog voor ze 12 was en sierde sindsdien menig internationale frontpages van high end fashion magazines. Nu leert ze waarschijnlijk haar 2 dochters Ever Gabo Anderson en Dashiel Edan Jovovich-Anderson de kneepjes van het vak. Supermodels 2.0?

The original supermodels
9
Foto © Tumblr

Claudia Schiffer

Claudia is de hoogblonde vamp uit Duitsland die dankzij een avondje stappen op de cover van Elle en in de fashion show van Chanel terechtkwam. Ook zij is niet vies van enkele cameo’s in films of series. Momenteel is ze te zien in verschillende tv ads, zoals die voor Opel en werkt ze aan haar eigen kledinglijn.

The original supermodels
9
Foto © Tumblr

Linda Evangelista

Aaaah, miss Evangelista… Zij kwam op de proppen met de wereldbekende quote dat zij en haar supermodelvriendinnetjes niet uit bed kwamen voor minder dan $10 000 per dag. Fair enough, als je zo bloedmooi bent, er hard voor werkt en een pro bent in je vak, mag je je dat permitteren, me dunkt. Ze was de muze van Stephen Meisel, bleef haar focus op het modellenbestaan houden (unlike the others, die acteren ook tof vonden). Ze was 1 van The Holy Trinity in fashion, samen met Christy Turlington en Naomi Campbell.

The original supermodels
9
Foto © Tumblr

Christy Turlington

De Amerikaanse was de favoriet van menig top designers. Ze is samen met Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista en Tatjana Patitz te zien in George Micheal’s “Freedom” videoclip. Ze zette zich ook in voor verschillende goede doelen, zoals PETA, Every Mother Counts (een organisatie die pleit voor een veilig proces van zwangerschappen en geboortes) en anti-rookcampagnes.

The original supermodels
9
Foto © Tumblr

Naomi Campbell

Naomi, afkomstig uit Londen, was het eerste zwarte model dat op verscheidene internationale covers van Vogue terechtkwam. Ze was een echte voorvechter van gelijke rechten en als deel van The Holy Trinity werd ze samen met Christy Turlington en Linda Evangelista bezien als dé 3 supermodellen door hun verkregen fame and fortune.

The original supermodels
9
Foto © Versace

Cindy Crawford

In 1982 won ze de Elite Look of the Year en gaf ze zich volledig over aan het modellenbestaan. In 1995 was ze het best betaalde model en dankzij haar tache de beauté werd ze werkelijk iconisch. Nu behoort ze blijkbaar tot Taylor Swift’s squad, want we zagen haar als Headmistress voorbijkomen in de ‘Bad Blood’ video!

The original supermodels
9
Foto © TumblrWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten