0

The 'Kate' for Les Deux

F
News

13
07.02.2014
Geschreven door Kate Stockman

Ooit, een paar maanden geleden, zaten we samen met het ontwerpersduo Les Deux* om hun 10-jarig bestaan te bespreken.

Op dat moment ontstond het idee 10 limited edition pieces te maken, speciaal voor die verjaardag. Een aantal statement-pieces samengesteld uit alle ringen die het duo in de loop van de jaren had ontworpen.

Het resultaat was een collectie van 9 prachtige zilveren ringen, allemaal genoemd naar verschillende vrouwen met een specifieke persoonlijkheid en uitstraling. (Denk aan Victoria, Alice, Jackie en Isabel) De reeks van 9 werd aan de pers voorgesteld en opgenomen in diverse shoots.

Maar… er was een ring tekort.

Van bij de start van dit project, hadden Dimi en Joele mij gevraagd nummer 10, het sluitstuk van deze collectie samen te stellen. De “Kate” zou hun 1ste samenwerking vormen en we keken er dan ook echt naar uit. Deze week was het zover. Joele en Dimi zakten af richting Gent, met hun volledige, impressionante collectie om mij de Kate te laten ontwerpen. Welk moment was beter dan nu om ‘the making off‘ met jullie te delen?

BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-2
13
Foto © Kate Stockman
BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-3
13
Foto © Kate Stockman

Het was meteen duidelijk dat de ring bold moest worden. Geen kleine ringetjes voor mij. Ik ga voor statement pieces, ringen die m’n look afmaken en kracht bijzetten.

BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-4
13
Foto © Kate Stockman

In de collecties van Les Deux hebben over de jaren hier een daar wat dierenringen gezeten. 1 ervan, een uitgestrekte tijger werd het startpunt van het ontwerp. Ook de ringen met de edelsteenbolletjes moesten een onderdeel vormen van mijn combi. En dan ga je puzzelen, kiezen, opnieuw kiezen, proberen en fotograferen. Dan onstaat er 1 ontwerp, een 2de…

BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-5
13
Foto © Belmodo

Toen herinnerde ik mij een ring die ik ooit op Facebook postte van hen: een konijntje uit de Woods of Charm Collectie in 2012. Kon deze samen met de tijger? Natuurlijk.

BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-7
13
Foto © Kate Stockman

Dimi is ook de ontwerper van mijn logo, 2 jaar geleden gemaakt bij de opstart van mijn bedrijf. Toen ook al was duidelijk dat een dier, of meerdere dieren centraal zouden staan in het ontwerp. De tijger stond voor kracht, de squid voor veelzijdigheid, de palmbomen brachten dat stukje freedom en holiday feel mee en dan moest er nog een splash of gold bij, wat glamour. En zo gebeurde.

BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-13
13
Foto © Belmodo

In feite is ‘The Kate’ een vervolg van mijn logo, een materialisatie ervan.

BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-8
13
Foto © Kate Stockman

En hier is hij dan! De golden Kate. De enige in de reeks uitgevoerd in 18K! Mijn eigen ring, die mooi mijn naam draagt. Ik ben er trots op, en vooral heel blij dat ik dit kon doen! En natuurlijk dankbaar voor het sterke basismateriaal waarmee ik kon werken.

BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-9
13
Foto © Kate Stockman

The KATE Ring is mooi geworden. Hij is gemaakt uit een set van 6 ringen die samen een absurd én wild jachttafereel vormen: een woeste tijger die een onschuldig konijntje achterna zit, of is het juist andersom? Het is een statement ring geworden, zoals beloofd. Een massieve designer ring mét een verhaal, die je draagt als je durft. Geen ‘every day-ring’ maar een feesteditie, voor special occasions die net dat ietsje meer vragen.

BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-1
13
Foto © Kate Stockman

De Kate is handgemaakt uit massief zilver én meteen 18k verguld, met een schitterende donkerpaarse Amethyst, waarvan zijn kracht je natuurlijke intuïtie zou versterken en positieve energie zou aantrekken. Olé!

De prijs voor deze gouden 'piece unique' komt op € 850,-. Niet goedkoop, I know, maar je koopt een uniek, handgemaakt stuk for life. Op aanvraag kan The Kate voor Les Deux ook in massief zilver worden gemaakt, ook al is hij met ‘gold’ in mind ontworpen.

The Kate is verkrijgbaar via info@lesdeux.be (vraag naar Joele of Dimi) of bij selected stores via de Les Deux Facebook.

*Les Deux is de intense samenwerking tussen een juweeldesigner en een grafisch ontwerper. Joele is juweelontwerpster en het hart van Les Deux. Dimi is grafisch designer en is de storyteller van de 2. Les deux is 1 plus 1. Les Deux brengen handgemaakte massief zilveren juwelen, elk met hun unieke verhaal. Dimi en Joele noemen ze ‘wearable’ stories.

BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-10
13
Foto © Kate Stockman
BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-11
13
Foto © Kate Stockman
BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-12
13
Foto © Belmodo

Meer over Les Deux op hun site en via mijn blog toen ik ‘the making off’ van de Kate een paar maanden geleden aankondigde.

Au revoir mes amis, et à demain!

Kate.
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten