0

The Empty Shop @Antwerpen

F
News

5

Antwerpen is weer een uniek winkelconcept rijker: The Empty Shop!

Vreemde naam voor een winkel, maar het concept van The Empty Shop is heel eenvoudig: een lege winkel, met lege rekken, kasten en paspoppen die dagelijks gevuld en gestijld worden met kledinggiften. Elke avond wordt de winkel geledigd, om de volgende dag opnieuw gevuld te worden. 

Het hele gebeuren duurt in totaal 10 dagen, waarna alles wat overblijft wordt verkocht ten voordele van een goed doel. Antwerpen is niet de eerste plaats waar dit concept wordt uitgevoerd, ook in o.a. Sao Paulo, Manchester, Barcelona werd dit al tested and approved.

The Empty Shop @Antwerpen
5
Foto © itslavida
The empty shop
5
Foto © Itslavida

De keuze voor Antwerpen ligt voor de hand, als modestad wil zij haar naam extra kracht bij zetten. Het is ook daarom dat studenten van de Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten 250 exclusieve sjaals heeft gemaakt die in The Empty Shop zullen worden verkocht.

Ook het ModeMuseum Antwerpen ondersteunt het project. Iedereen die bij The Empty Shop een item koopt krijgt een gratis ticket voor de lopende expo 'FootPrint', een expo die het verhaal vertelt van meer dan 400 unieke schoenencreaties.

The Empty Shop @Antwerpen
5
Foto © Ronald Stoops
The Empty Shop @Antwerpen
5
Foto © Ronald Stoops

Een glazen container op het Mechelseplein moet zorgen voor extra visibiliteit. Studenten grafische vormgeving van Sint Lucas Antwerpen verzorgen de visuele omkadering.

The Empty Shop Antwerpen zal doorgaan van 1 tot 20 december 2015 in Pulcinella. De lounge van de jeugdherberg wordt tijdelijk omgetoverd tot een chique boetiek.

Je kan de boetiek mee vullen van 1 tot 12 december 2015 van 13u tot 18u. Kleding kopen kan van 15 tot 20 december 2015. De opbrengst gaat naar vzw Kamiano, die zich ontfermt over daklozen en minderbedeelden.

20.11.2015
Geschreven door Griet DemuynckWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten