0

The day after

F
News

2
17.10.2014
Geschreven door Kim Hertogs (nav Film Fest Gent 2014)

We schrijven de dag na Opening Night. Ik word gewekt door de receptie van het hotel. Ze herinneren me aan het uitcheckuur dat al even geleden verstreken is.

Met tegenzin pak ik mezelf bij elkaar en sleep me onder de douche. Ik hijs m’n lichaam met zwaar hoofd in m’n kleren & begroet Gent. Het is een stralende dag. 'Ideaal om de Gentse koffiescene op te zoeken', denkt mijn ondernemende zelf. De kater die in mijn lichaam woont daarentegen, schreeuwt om een detox kuur van een volledige week. 1st ontbijten. Een volledig vegetarisch buffet later (Komkommertijd), begeef ik me naar koffiebar #1. Bar Bidon is een supergezellige en voor de gelegenheid zonovergoten koffiebar. Ik krijg een perfect opgestoomde cappuccino en word weer stilaan een mens.

The day after
2
Foto © Kim Hertogs

Ik wandel naar de andere kant van Gent en passeer nog een aantal leuke plaatsen (Labath, Jardin Bohémien) en trakteer mezelf op taart, homemade ice-teas en realiseer me dat het met de detox-kuur bijna welletjes is geweest. Stilaan flitsen er weer leesbare zinnen door mijn troebele geest; ‘je moet dringend facturen betalen’, ‘boeken bijbestellen’, ‘soep maken’. Jaja, dat zal allemaal wel. Vandaag is het mijn vrije dag en doe ik lekker alleen maar dingen voor mezelf. En alsof er godenkracht mee gemoeid is, struikel ik bijna over dit bord: 

De vraag is niet eens of ik aan deze lokroep zal kunnen weerstaan, de vraag is: zal ik mij kunnen beheersen aan de kassa? Als ik het stemmetje van mijn boekhouder cijfers en berekeningen hoor fluisteren, is de beslissing snel genomen. De schade blijft beperkt, en het geluk is daar niet minder groot om. Een win-win situatie I would say.
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten