0

The Boy who kept nodding alot

F
News

8
16.07.2014
Geschreven door Tom Eerebout

Onlangs vroeg iemand mij wat het gekste/leukste was dat ik gedaan had toen ik voor Gaga werkte en toen wist ik niet echt wat de antwoorden, maar nu weet ik het!!

Een paar jaar geleden had Daphne Guinness een auction bij Christie's waar ze een paar persoonlijke spullen verkocht ten voordele van de Isabella Blow foundation. Die veiling heeft onder andere gezorgd voor de Isabella Blow tentoonstelling in Somerset house eerder dat jaar.

The Boy who kept nodding alot
8
Foto © Tom Eerebout

Gaga was toen ergens anders in de wereld dus ik mocht er naartoe. Nu moet je je voorstellen dat dit best chique gelegenheden zijn. Anyway ik was nog nooit naar zoiets geweest dus had me ook niet echt speciaal aangekleed. In een gescheurde jeansbroek waarin praktisch heel mijn kont zichtbaar was en een zwarte T-shirt, oude Doc Martens die volledig ingelopen waren, haar slick naar achter en al mijn tatoages zichtbaar, ging ik er naartoe.

The Boy who kept nodding alot
8
Foto © Tom Eerebout

Ik had een lijst gekregen met de dingen die LG wou en hoeveel ik mocht bieden. Laat ons zeggen dat ik op meer dan de helft geen limiet had gekregen en alleen de woorden "whatever you do, don't lose it! I want those things, no matter how much ..."

The Boy who kept nodding alot
8
Foto © Tom Eerebout

Toen ik daar aankwam, kreeg ik al wat scheve blikken van de mensen daar, iedereen was opgekleed, een fancy gebeuren. Een vrouw van Christies - ik weet haar naam niet meer - ging mij begeleiden, legde me uit hoe het werkte en ging bij me blijven tijdens de auction. Ik denk toen ik binnenkwam dat mensen dachten dat ik gewoon een modeliefhebber was die wou komen kijken. Ik ging op de 2de rij zitten, goed in het zicht van de mensen aanwezig en de veilingmeester.

Ik zat klaar met mijn lijstje en mijn Blackberry zodat ik contact kon houden met Gaga terwijl zij live online aan het meevolgen was. De 1ste paar lots kwamen op, maar die wilden we niet en dan begon de actie.

The Boy who kept nodding alot
8
Foto © Tom Eerebout

In het begin was ik nog wat klungelig, maar na een paar keer bieden, had ik een manier zodat alleen de veilingmeester zag of ik hoger wou bieden. Het was een soort van spel, beetje zoals flirten ofzo. Doen alsof ik niet zeker was dat ik meer wou betalen, de andere bieder wat hoop geven en dan opeens toch weer bieden.

Traag maar zeker begonnen de mensen in de kamer door te hebben dat ik niet opgaf en veel geld had om op te doen. Sommige mensen stopten dan ook wanneer ze zagen dat ik begon te bieden. Het leukste was een custom McQueen jurk, die moest ik binnenhalen. Ik was aan het bieden tegen het MET museum in New York en een andere bieder. Laat ons zeggen dat heel de kamer stil was en dat ik nog nooit zoveel geld heb opgedaan in 20 minuten. Ik kan natuurlijk niet zeggen hoeveel, maar ik had er een mooi huisje mee kunnen kopen.

The Boy who kept nodding alot
8
Foto © Tom Eerebout

Achteraf moest ik wat papieren tekenen en belde Gaga om te zeggen dat ik het goed gedaan had. Klaar om naar huis te gaan, ging ik weg naar buiten om een sigaret te roken en te wachten op mijn taxi. Ondertussen waren de andere mensen ook naar buiten gekomen en werd ik overspoeld met nieuwsgierige vragen. Voor wie was ik daar aan het bieden, waarom zoveel, of ik een privé-verzamelaar was ... Ik zei dat ik niks mocht zeggen en toen kwam Addison lee driver to save the day.

De volgende dag stond er in de krant "The sale racked up 476.000 pounds, well over 4 times the high estimate- and the going was fast and furious. Bids came in on-line, by phone and, of course, from the packed floor itself. 1 mysterious young man, heavily tattooed and out of place looking kept nodding- a lot - at the auctioneer, to the surprise of everyone in attendance."

The Boy who kept nodding alot
8
Foto © Tom Eerebout
The Boy who kept nodding alot
8
Foto © Tom Eerebout

Toen ik dat las, had ik toch een glimlach op mijn gezicht. Wie wil nu niet die mysterieuze jongen zijn met al dat geld ... Een paar maand later toen Gaga de 1ste jurk in het openbaar droeg, wist men eindelijk wie ik was. Mysterie onthuld.
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten