0

Team België genomineerd Woolmark Prize

F
News

5

The Woolmark Company kondigt de Europese genomineerden aan voor de International Woolmark Prize – één van ‘s werelds meest begeerde awards in de mode-industrie. Dit jaar zijn er ook 2 Belgen in de running om de award te winnen!

De International Woolmark Prize steunt talent over de hele wereld en dit jaar zijn er 2 Belgen genomineerd! De finalisten ontvangen elk een financiële bijdrage voor de ontwikkeling van hun volgende collectie met Australische Merinowol! 

Kim Stumpf is genomineerd voor womenswear.  Kim Stumpf combineert architecturele vormen met een second skin gevoel. Haar designs hebben strakke pure lijnen en een tijdloze attitude.

International Woolmark Prize
5
Foto © Woolmark
International Woolmark Prize
5
Foto © Kim Stumpf

Ook Devon Halfnight Leflufly zit bij de genomineerden, hij maakt kans op de award voor menswear. Devon Halfnight Leflufly heeft al een grote naam hij staat bekend om zijn laatste collectie die werkt met een collage-effect en een seventies vibe heeft.

International Woolmark Prize
5
Foto © Woolmark
International Woolmark Prize
5
Foto © Dhalfnight

Als de Belgsiche collecties winnen ontvangen beide een aanvullend bedrag van AUD $100,000 ter ondersteuning van materiaal sourcing en collectie marketing. Daarnaast worden de winnende collecties verkocht bij toonaangevende internationale retailers. Dit zou fantastisch nieuws zijn voor de Belgische mode-industrie. Go team Belgium!

10.04.2016
Geschreven door Florence Van de VeldeWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten